13 Kasım 2020 Cuma

Google Reklamları ile Para Kazanmak


 Günümüzde internet üzerinden maddi gelir elde etmek, birçok kişinin arzuladığı gelir yöntemlerinden bir tanesi olmuş durumda. Google reklamları ile birlikte web site üzerinden pasif gelir elde edilebilmekte. Sizler de bu yazıda Google reklamları ile pasif gelir elde etmek konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Web Site Kurulumu


Google reklamlarını kullanıcılara gösterip gelir kazabilmemiz için en temel ihtiyacımız olanşey bir web sitesidir. Web sitesi oluşturulmadan konsepti belirlenmelidir, bu bir kişisel blog, çeşitli ürünlerin satıldığı e-ticaret sitesi veya bir oyun inceleme sitesi olabilir.

Alan Adı (Domain) 

Web sitemizin internet üzerindeki adresini temsil etmektedir. Web site kurulumu içinilk olarak sahip olmamız gerek şey alan adıdır. Burada alan adı belirlerken alan adının site içeriğine uygun ve olabildiğince kısa olmasına özen gösterilmelidir.Belirlediğimiz web site adresimizi kullanıcılar url kısmına yazarak web sitemize erişebilirler. Alan adı hizmeti veren sağlayıcılardan, çeşitli ödeme planları ile biralan adı kiralayabilirsiniz.

Sunucu (Hosting)

Web site içerisindeki tüm içeriklerin depolanması ve bu içeriklerin kullanıcılar tarafından
görüntülenebilmesi için bir sunucuya ihtiyaç duyarız. Sunucuları bir bilgisayar olarak düşü
nebiliriz. Depolama alanları, işlemcileri, ram'leri bulunur. Web sitemizin ziyaretci
sayıları, site içeriğinin kapladığı boyut gibi değişken özelliklere uygun sunucuya ihtiyaç
duyulmaktadır. Bu nedenle web sitemize en uygun sunucuyu kiralamalıyız.


Adsense Üyeliği


Google reklamları için başvurmak, reklam boyutlarını belirleyerek kodunu siteye eklenecek kodu almak, gelirleri takip etmek ve ödeme almak için Google Adsense hesabına ihtiyaç duyulmakta.


Adsense Üyelik Formu ozgurcyaman.com



Gerekli alanlar doğru şekilde doldurulmalıdır. Adres kısmı tam olarak yazılmalıdır, belirli bir
kazanca ulaşıldığında ödeme almak için belirtilen adrese pin kodu yollanacak ve bu pin Adsense 
hesabına girilecektir.

Başvuru esnasında bize özel verilen kodu sitemizin html kodlarının <head> </head> etiketleri arasında bulunan her hangi bir alanı kopyalıyoruz ve incelemenin tamamlanması bekliyoruz bu süre değişiklik gösterebilir ortalama olarak bir hafta içerisinde belirli olmakta.


Adsense Başvuru Tamamlandı Ekranı ozgurcyaman.com



Başvurunun Değerlendirilmesi

Bu noktada web sitemizin seo'ya uyumlu olması, site içerisinde çerez kullanımı hakkında bilgilendirmenin bulunması, mobil uyumluluk, web sitenin ziyaretci sayıları gibi durumlar Google reklamları onayı için gerekli olan şartlardan bazılarıdır.

Search Console ve Analytic gibi araçlar bu konularda verileri görme, sorunları çözme konusunda bize oldukça yardımcı olurlar.

Seo hakkında detaylı bilgi ve uygulanması konusunda ipuçlarına ulaşmak için tıklayın.


Adsense Pin Mektubu ozgurcyaman.com


Başvuru kabul edildikten sonra reklam boyutları kişisel tercihlere göre ayarlanıp sitemize ekliyoruz. O sırada belirtmiş olduğumuz adrese ödeme alabilmek için pin yollanıyor, gelme süresi değişkenlik gösterebilmekte. Şu an için 200 tl gelire ulaşıldığında parayı hesabımıza aktarabilmekteyiz.


Adsense Arayüz ozgurcyaman.com



Aklınıza takılanları yorum olarak veya mail yoluyla sorabilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum