14 Aralık 2020 Pazartesi

iOS Güncelleme Uyarıları Nasıl Kapatılır?


Iphone ve Ipad’lerde bulunan İOS yazılımı bazen can sıkıcı bir hal alıp, dakika başı güncelleme uyarıları vermeye başlıyor.

Bu can sıkıcı durumdan kurtulmak isteyen bir çok Ipad ve Iphone kullanıcısı IOS güncellemeleri engellemek için türlü yollar deniyor. Fakat her ne yaparsa yapsın bu sorundan kurtulamıyorlar.

İOS her yeni sürümünde üst bildirimdeki görev çubuğundan kullanıcılarına uyarı mesajı gönderiyor. Fakat güncelleme yapanların yanı sıra güncelleme yapmak istemeyenler de hayli fazla olduğu için bu bildirimi es geçmeye çalışıyorlar. Bundan dolayı bildirim geldiği her an “Sonra Hatırlat” düğmesine basarak kapatmaya çalışıyorlar. Fakat IOS bu uyarıyı günde dört veya beş defa daha yolluyor. Hatta bunun dışında “Parolayı girin sizin yerinize gece biz düzenleyelim” sekmesi de gelebiliyor. Tüm bu nedenlerden dolayı IOS kullanıcıları güncelleme olacağı sırada illallah ediyorlar. Bu sorundan kurtulmak isteyen kişilerde ya da Iphone ve Ipad kullanmaktan vazgeçip yerine alternatif farklı bir telefon alıyorlar ya da güncelleme yapmak zorunda kalıyorlar.

İşte bu yazıda da ele alacağımız İOS güncelleme uyarıları nasıl kapatılır? Sorusunun cevabı…

Bu tür bildirimlerden kurtulmak isteyen kullanıcıların yapacağı işlemler aslında çok basit aşağıdaki adımları izleyerek bu bildirimleri kapatabilirsiniz;

  1. İlk olarak “Ayarlar” a gidin.
  2. Ardından “Genel” seçeneğine tıklayın.
  3. Depolama ve ICloud kullanımına tıklayın.
  4. Depolamayı Yönet seçeneğine tıklayın.
  5. Burada yer alan seçeneklerden IOS güncellemesi uyarısını silin.

Bu işlemleri yaparak IOS güncelleme uyarısının gelmesini bir süre durdurmuş olursunuz. Bunun dışında bir diğer alternatif yöntemde “Modem üzerinden IOS güncelleme uyarısını engelleme yöntemi”

Modem Üzerinden IOS Güncelleme Uyarısını Engelleme Yöntemi


Bu yöntem için öncelikle modeminizin ayar sayfasına gitmeniz gerekir. Bunu modeminizin markasın göre bulabilirsiniz.

  1. Modem ayar sayfası genelde ; 192.168.0.1. veya 192.168.1.1 gibi rakamlardan oluşuyor. Buraya girmek için tarayıcınızın arama sekmesine bu numaralardan birisini yapıştırmalısınız.
  2. Modem ara yüzü geldikten sonra kullanıcı adınız ve şifrenizle modeme giriş yapabilirsiniz. Ardında Gelişmiş Ayarlar sekmesine tıklayın.
  3. Bu sekmeden sonra “Domain Bloklama” sekmesine tıklayın.
  4. Ekleme kısmına “appldnld.aplle.com” veya mesu.apple.com” yazın.

Bu işlemlerden sonra modem yoluyla güncelleme engelleyebilirsiniz, böylece modem sizin telefonunuza gelen bildirimleri engelleyecektir. 

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum