26 Aralık 2020 Cumartesi

Daha Fazla Youtube Abonesi Kazanmanın 8 Yolu

Daha Fazla Youtube Abonesi Kazanmanın 8 Yolu

Youtube kanalınızın daha fazla abone ve izlenme saati alması için yapılacak çeşitli yollar bulunmaktadır.

Youtube kanalınıza daha fazla abone kazandırmak için denenmiş ve başarıya ulaşmış çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Başarı elde etmiş yollar şunlardır.

  • İnsanların izlemek istedikleri konulara yönelin.
  • Kanalınızın temasını arttırın.
  • İzleyenlere istedikleri konuları işleyin.
  • Aktif formatların sayısını arttırın.
  • Video yükleme ile ilgili standart bir yol izleyin.
  • Videolarınızı konusuna göre oynatma listesine ekleyin.
  • Youtube dışı kaynaklardan Youtube kanalınız için bağlantı oluşturun.
  • Videolarınızı izleyen kişilerden abone olmalarını isteyin.

İnsanların İzlemek İstedikleri Konulara Yönelin


Abone kazanmak için ilk şart izlenmektir. İçeriklerinizi kimse izlemiyor ise abone sayınız da bununla orantılı olarak artmamaktadır. Youtube abone sayısı nasıl arttırılır sorusu bu noktada ortaya çıkacaktır. Bu noktada insanların izlemek istedikleri konularda içerik üretmeye çalışmalısınız.

Peki bu bilgileri nasıl bulunur sorusu ise ilk akla gelen sorulardan olacaktır. Bu noktada ücretsiz hizmet veren Youtube anahtar kelime araçları kullanılabilir. Bu noktada hangi konuyu girerseniz, sizlere 150 civarında anahtar kelime ve tahmini aylık arama hacmini gösterecektir. Bunları yaptıktan sonra içeriklere göre video hazırlayarak görüntülenme sayısını arttırabilirsiniz. Tekrarlamakta fayda var. Fazla görüntülenme demek fazla abone demektir.

Kanalınızın Temasını Arttırın


Bir şeyi aranması bu konuda içerik hazırlanması gerektiğini göstermemektedir. Örnek olarak ortalama her gün peynir yapımı şeklinde çok fazla arama yapılmaktadır. Bu tür bir video hazırlamak elbette fazla ilgi çekecektir ama bunu yapmak doğru olmayacaktır. Çünkü bu durumun SEO ile herhangi bir alakası olmayacaktır. Bunun nedenleri ise şunlardır.

  • Abone olmaktan çıkılacaktır ki bu durum istenen sonuçları ortaya koyar.
  • Videoların etkileşimi bozulabilir. Videoyu beğenmeme veya olumsuz yorumlar ile birlikte kısa izlenme gibi olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir.

Özellikle video etkileşimi sizleri olumsuz yönde etkileyecektir. Öyle ki videonun katılımı Youtube arama sıralaması içindeki yerini etkilemektedir. Bunun yanında kenarda bulunan önermelerde de çıkıp çıkmamasını etkilemektedir. Bu durumların en büyük kaynağı tutarlı görüntülenme ve sabit ve tutarlı abone kaydı ile olmaktadır. Bu nedenle ilk günlerde kanala teması yüksek tutmakta fayda vardır.

Hangi konuda başlandı ise o konuda devam etmek abone kazanmaları arttıracak ve sürekli bir abone girişini sağlayacaktır. Bunun yanında sizin işlediğiniz konuyu arayan benzer kişilere de Youtube ulaşmanızı sağmaktadır.

İzleyenlere İstedikleri Konuları İşleyin


Videonuzun başlığı ne ise içeriğinde de o olmalıdır. Kaşar peyniri nasıl yapılır videosu içerisinde ilk iki üç dakika başka tür peynirleri anlatıyorsa izleyenler hemen çıkacaktır. Bu nedenle izleyenlerin istediklerini vermelisiniz. Youtube izlenme sayısı arttırma için oldukça önemli bir konu durumundadır.

Aktif Formatta Bulunan Video Sayısını Arttırın


İzleyenler tarafından beğenilen formatları devam ettirmek en doğru karar olacaktır. Elbette yeni formatlar eklenmelidir. Ancak bundan önce mevcut formatta kalarak maksimum izlenme ve abone sayısı hedeflenmektedir.

Bu tür yanlış format seçimleri abone ve izlenme sayısı düşüşüne neden olacaktır. Bunları engellemek için devam eden formatı zenginleştirmek ve devam ettirmek en doğru yöntem olacaktır.

Video Yükleme ile İlgili Standart Bir Yol İzleyin


Youtube abone kazanma yöntemlerinden bir tanesi de düzenli aralıklarla içerik eklemektir. Bir önceki içerikten bir hafta sonra içerik eklenebilir. Ancak ikinci içerikten bir ay sonra eklemeniz abone ve izlenme sayısında ciddi bir düşüşe sebep olacaktır.

Tüm bu nedenlerden dolayı belirli araklarda içerik yüklemek daha iyi olacaktır. Abonelerin izlenmesinin devamını sağlarken, yeni abone kazanma şansınızı da arttıracaktır.

Videolarınızı Konusuna Göre Oynatma Listesine Ekleyin


Oynatma listesi oluşturma doğrudan abone sayısı kazandırmasa da videoların izleyenlere ulaşmasını kolaylaştırmaktadır. Ancak videolar ne kadar çok ulaşılabilir olursa izleyenlerin abone olmaları daha kolay olacaktır.

Youtube Dışı Kaynaklardan Youtube Kanalınız İçin Bağlantı Oluşturun

Kanalınızı diğer sosyal mecralarda ne kadar çok tanıtırsanız o kadar çok abone ve izlenme sayısı artışı yaşayacaksınız. Bu nedenle diğer sosyal mecralardan bağlantı oluşturulması abone ve izlenme sayısını arttıracaktır.

Videolarınızı İzleyen Kişilerden Abone Olmalarını İsteyin


Bunların yanında videolarınızı izleyenlerden kanalınıza abone olmalarını isteyin. İzleyenlere abone olmalarını hatırlatmanız daha fazla abone çekmenizi sağlayacaktır. 

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum