3 Aralık 2020 Perşembe

Tarayıcı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

browsers

 Günümüzde pek çok browser (tarayıcı) en iyisi olduğunu iddia ediyor. Peki en iyi tarayıcı nasıl seçilir? Bu yazımızda konu hakkında yaptığım araştırmaları sizlerle 3 önemli başlık altında paylaşıyorum.

Senkronize Olacak Mı?

Belki de tüm bu çıkmazın en önemli kısmı, tarayıcının cihazlarınız arasında masaüstünden tablete ve akıllı telefona senkronize olup olmayacağıdır. Aynı yer imlerine ve / veya okuma listelerine farklı cihazlardan erişebilecek misiniz? Şu anda verilerinizi yedekleyen ve uygulamalarınızı bulut ile senkronize eden başka Android veya Apple cihazları kullanıyor musunuz? Buradaki cevap, iş için ve mesai dışı etkinlikler için kullanılacak en iyi tarayıcıyı belirleyebilir.

Safari, tabii ki iPad ve iPhone gibi Apple mobil cihazlarda harika. Apple, 2012'de Windows için Safari desteğini sonlandırdıklarında PC kullanıcılarını geçiş yapmaya ikna etmeye çalışmayı bıraktı. Ve daha eski bir Mac masaüstünde, Safari biraz yavaş ve tasarım ve düzen açısından en güzel değil. Ancak yerleşik bir Okuma Listesi'ne (Pocket gibi eklenti uygulamalara benzer) sahiptir ve Safari'de açtığınız sekmeleri iPad, iPhone, iPod touch ve Mac'inizde tutan iCloud'u kullanır. Bu şekilde, bir cihazdan diğerine geçebilir ve kaldığınız yerden göz atmaya devam edebilirsiniz. Safari ayrıca App Nap ile birlikte çalışacak şekilde tasarlandı, OS X Mavericks'teki yeni bir özellik, pil gücünden tasarruf etmekle ilgilenen dizüstü bilgisayar kullanıcıları için açık bir kazanan haline getiriyor.

Güvenli Mi?

Bir tarayıcıyı güvenli yapan nedir? İstemediğiniz şey, nispeten bilinmeyen, desteklenmeyen veya test edilmemiş bir tarayıcıdır. Piyasada bir sürü alternatif tarayıcı var, ancak hepsi sıkı testlerden geçmedi veya düzenli olarak güncelleme almadı . Microsoft Edge (ME), Safari, Chrome ve Firefox gibi büyük isimlerin hepsinde, mevcut sürümlerdeki sorunları çözmek ve hataları düzeltmek için sürekli olarak çalışan bir ekip var. Bu nedenle, bu tarayıcılar, kötü niyetli bilgisayar korsanlarından bir adım önde olmak veya en azından onlara ayak uydurmak için düzenli olarak güncellenir.

Güvenlik açısından, aradığınız şey, bir tür yerleşik Do Not Track özelliğine sahip bir tarayıcıdır . Güvenlik cephesinde iyi bir iş çıkaran biri, yeni Microsoft Edge'dır. Biliyorum. Biliyorum. Ancak ME, Windows çalıştıran makinelerde varsayılan (ve büyük ölçüde görmezden gelinen) tarayıcı olmaktan çok uzun bir yol kat etti . Bugünlerde oldukça minimalist bir şekilde, sosyal olarak tasarlanmış kötü amaçlı yazılımların% 99,96'sını engelliyor ve dokunmatik ekran dostu Windows 8'i çalıştıranlar için ideal.

İşlevi Nedir?

Evet, bir tarayıcı seçerken senkronizasyon ve güvenlik oldukça önemlidir. Ancak tarayıcıyı nasıl kullanacağınız ve işin yapılması için ondan neye ihtiyacınız olduğu da aynı derecede dikkate değerdir. Bir geliştiriciyseniz, her tarayıcının sunduğu geliştirme araçları nedeniyle Firefox, Chrome veya ME'yi seçme olasılığınız daha yüksektir. Ancak tüm sekmelerinizi, uygulamalarınızı ve verilerinizi cihazlarınızda senkronize halde tutarsanız, yapmanız gereken şeyi yapmak için en çok gereken şeyse, o zaman elbette işletim sisteminiz için tasarlanmış tarayıcıyla gidin. Sorun ne geliştirme araçları ne de kolay senkronizasyon değilse, iş için bir tarayıcı seçerken en büyük etkenler muhtemelen hız ve tasarım olacaktır.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum