23 Aralık 2020 Çarşamba

Google Keşfet Trafik Nasıl Sıralanır ve Arttırılır?

Google Keşfet Trafik Nasıl Sıralanır ve Arttırılır?

Google tarafından internetteki etkinliğinize göre oluşturulan ve kişisel hale getirilen mobil beslemeye Google Keşfet denmektedir.

Google Keşfet arama motorundan çok sosyal medya aracı olarak göze çarpmaktadır. Her gün milyonlarca insan keşfet ile alakalı onlarca sayfa görmektedir. 2018 yılından bu yana birçok web sitesi trafik artışı için bu alandan beslenmektedir.

Ancak Google Keşfet alanında görünme için bazı konuları anlamak gerekmektedir.

  • Google ürünlerinde ki etkinlik
  • Konumunuzun geçmişi
  • Konumunuzu ayarları
  • Takip edilen konular

Bu alanlar ile birlikte sosyal medya gibi olan keşfet her türlü konu ile ilgili durumu hesaba katmaktadır.

Google Keşfet Trafiği Nasıl Arttırılır?

Aktif bir şekilde bu alana girmek için zaman harcamaya pek gerek olmamaktadır. Yine SEO ile ilişkili bir durum söz konusu olmaktadır. Sitenin keşfette görünmesi için olması gereken bazı kurallar bulunmaktadır.

  • Siteniz mobil uyumlu olmalıdır.
  • İçerik ve meta veriler hizalanmalıdır.
  • Popüler konulara yönelik içerik hazırlamak iyi olacaktır.
  • İçeriği periyodik zaman dilimlerinde yenileyin.
  • Youtube videolarını makalelere yerleştirmek fayda sağlayacaktır.

Tüm bu durumlar sitenizin hem genel trafiğini arttırmaya yarayacak hem de keşfette görünme durumunu hızlandıracaktır. Özellikle Youtube videolarının olduğu sayfalar hem trafik alırken hem de video tıklanmasını arttıracaktır.

İşletmenin türü ne olursa olsun web site içeriği ne amaçlarsa amaçlasın Google Keşfet trafiği konusunda yararlanabilir. Öncelikle her zaman haber sitelerinin olsa da yapılması gereken konular web sitesinin ana temellerini oluşturduğu için ekstra yapmanız gereken bir konu bulunmamaktadır.

Bu işlemler SEO, içerik dağıtımı gibi konuların iyileşmesine neden olurken aynı zamanda keşfet özelliği için de kullanılmış olacak. Kısacası burada amaçlanan şey insanların ilgilisini çeken ve daha fazla merak uyandıran konuların olmasıdır.

Google Keşfet yan ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle ekstra çaba gerektirmeyen ancak gerekli adımların her konuya yaradığı bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Youtube ve diğer ürünler ile entegre olduğu için kısa zamanda trafiğin artmasına sebep olurken, anahtar kelime ve diğer tüm konularda fazla zaman harcanmasına gerek kalmamaktadır.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum