7 Aralık 2020 Pazartesi

Bilgisayardan Ses Gelmeme Sorunu ve Çözümü

Bilgisayardan Ses Gelmeme Sorunu ve Çözümü

Bilgisayarda oluşan bazı ufak hatalar sinirlerimizi bozmaya yetebilir. Bu yazımızda bilgisayardan ses gelmeme sorunu çözümü hakkında bilgi vereceğiz.

Öncelikle, görev çubuğundaki hoparlör simgesine tıklayarak Windows'un hoparlör çıkışı için doğru cihazı kullandığından emin olun. (Bazen Windows 10, sizden habersiz olarak çıkışı farklı bir cihaza değiştirir.) Açılır pencerenin üst kısmında, şu anda kullanımda olan hoparlörün adını göreceksiniz. Örneğin, Hoparlörler (2-Anker PowerConf). Uygun cihaza geçmek için bu isme tıklayın. Harici hoparlörler kullanıyorsanız, açık olduklarından emin olun.

  • Bilgisayarını yeniden başlat.
  • Görev çubuğundaki hoparlör simgesi aracılığıyla sesin kapatılmadığını ve açıldığını doğrulayın.
  • Dizüstü veya klavyenizdeki özel bir sessiz düğmesi gibi donanım aracılığıyla bilgisayarın sesinin kapatılmadığından emin olun. Bir şarkı çalarak test edin.
  • Ses simgesine sağ tıklayın ve Hacim Karıştırıcısını Aç seçeneğine tıklayın. Tüm seçeneklerin açık ve açık olduğundan emin olun.
  • Dahili hoparlörler hala dizüstü bilgisayarınızda çalışmıyor mu? Kulaklıkları ses jakına takın ve tekrar test edin. Kulaklık çalışıyorsa, dahili hoparlörlerdeki sorun giderme işlemlerine devam etmek için bunları çıkarın.
  • 3,5 mm jaka takılı hoparlörlere sahip masaüstü sistemleri için bir USB hoparlörü veya USB kulaklıkları deneyin. (Ya da tam tersi.) Alternatif cihaz çalışıyorsa, ilk hoparlör setinde sorun gidermeye devam etmek için onu çıkarın. (Yeni bir sete ihtiyacınız varsa , en iyi bütçeli bilgisayar hoparlörleri derlememize bakın .)
  • Ses simgesine tekrar sağ tıklayın ve Ses ayarlarını aç'ı seçin. Açılan pencerede İlgili Ayarları bulun, ardından Ses Kontrol Paneli'ne tıklayın. In Oynatma sekmesi, onayla ses cihazı (muhtemelen 'Hoparlörler') yanında yeşil bir onay işareti olduğunu. Ardından Özellikler'i tıklayın ve Bu cihazı kullan (etkinleştir) seçeneğinin seçili olduğundan emin olun.
  • Sesiniz bu noktaya kadar hala çalışmıyorsa, ses denetleyiciniz için eksik veya bozuk bir sürücünüz olabilir.
  • Sürücüyü kaldırın. Aygıt Yöneticisi'ni açın (device managergörev çubuğu arama kutusuna yazın), Ses, video ve oyun denetleyicilerine gidin, arızalı aygıt için ses denetleyicisini seçin ve Sil tuşuna basın.
  • Sistemi yeniden başlatın ve Windows'un otomatik olarak yapması gereken sürücüyü yeniden yüklemesine izin verin. Başlamazsa, sürücüyü PC üreticinizin sitesinden veya ses kartı üreticisinin sitesinden indirin ve manuel olarak yeniden yükleyin.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum