4 Mayıs 2021 Salı

Kodlama Öğrenme Yöntemleri Nelerdir?

Kodlama Öğrenme Yöntemleri Nelerdir?

Kodlama dillerini öğrenmek için etkili yöntemler bulunuyor. Kodlama öğrenmeye nereden başlayacağınız konusunda bilgi sahibi olmak için makalemizi sonuna kadar okuyabilirsiniz.

Kodlama öğrenme yöntemleri ile kısa sürede etkili yollar keşfedebilirsiniz. Hedeflediğiniz yazılımı öğrenmek için diline bağlı farklı öğrenme yolları vardır. Öncelikle yazılım öğrenmenin yollarından bahsedelim.

  • Proje yapmak
  • Başlama
  • Uygulama
  • Programlı çalışma
  • Tekrar tekrar yazılım yazma

Yazılım öğrenmek yeni bir dil öğrenmek ile eşdeğerdir. Sıfırdan başlayan biri için bu süreç zor gibi görünse de zamanla öğrenebilecek bir konudur. Bunun için zihnen hazır olarak yazılım öğrenme yollarını denemelisiniz. Hızlı bir şekilde öğrenmeye çalıştığınızda çok fazla şey kaçırabilirsiniz. Eğer iyi bir şekilde öğrenmek istiyorsanız bu süreç biraz zor ve bunaltıcı olabilir. Çünkü öğreneceğiniz çok sayıda teknik terminoloji vardır. Ne kadar çok araştırırsanız o kadar çok terim öğrenirsiniz. Bu sebeple adım adım öğrenmek ve programlama yaparak çalışmakta fayda var.

Yazılım Nedir?

Yazılım çeşitli görev ve iş yapmak için tasarlanan ve elektronik cihazların birbiri ile iletişimi sağlayan komut olarak nitelendirilmektedir. Örneğin; bir bilgisayarın çalışabilmesi için hem yazılım hem de donanım gerekmektedir. Yazılım bilgisayara indirilen program koleksiyonudur. Microsoft Word’de uygulama yazılım örneğidir. Donanım, yazılımı depolayan, teslim eden ve çalıştıran bir fiziksel cihaz olarak tanımlanabilir. Buna örnek olarak da fiziksel akıllı telefon ya da bilgisayar monitörü verilebilir.

Kodlama Öğrenmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Programlama (yazılım) öğrenmek uzun bir süreçtir. Bu süreçte kendinize hedef belirlemelisiniz. Bu süre zarfında yeni kodlama becerileri keşfedeceksiniz. Küçük ve basit işlerinizi geliştirdikçe kodlama öğrenme konusunda profesyonel olabilirsiniz.

Kodlama Nasıl Öğrenilir?

Kodlama dilini öğrenmek sürecin başlangıcıdır. Neden öğrenmek istediğiniz konusunda bazı şeylerin farkında olmalısınız. Kendinizi analitik olmaya odaklayın ve hangi adımları atacağınızdan emin olun. Öncelikle uzmanlaşacak alan tespiti yapmalısınız. Öğreneceğiniz yazılım dilini gelecek ne için kullanacağınızı bilmelisiniz. Bunun için web siteleri, web uygulamaları, Android ya da Apple cihazlar için mobil uygulama geliştirme, masaüstü yazılım geliştirme, analiz yapma ve görselleştirme gibi alan seçimi yapmalısınız.

Alan seçimi yaptıktan sonra program dili belirlemelisiniz. Yeni başlayan kişiler çoğunlukla Java, C, C++, Ruby ya da Python dilleri ile başlar. Dil öğrendikten sonra farklı bir dil öğrenmek daha kolaydır. Bunun için sağlam bir temelinizin olması gereklidir. Daha sonra öğrenme platformu belirlemeniz gerekiyor. Programlamayı üniversiteler veya özel kurslardan öğrenebilirsiniz. Örneğin; Youtube üzerinden pek çok eğitici videolar bulunuyor. Ancak yazılım öğrenmek için kitapları da tercih edebilirsiniz.

Yazılım öğrenme sürecinde doğru kod seçimine dikkat etmelisiniz. Bunun için metin düzenleyicisine ihtiyacınız olacaktır. Örneğin; Brackets metin düzenleyicisi web geliştirme için tercih edilmektedir. Notepad, ATOM, Visual Studio Code, Sublime Text gibi farklı metin düzenleyici programlarını kullanabilirsiniz. Bu aşamaya geldiğinizde artık program dilini öğrenmeye hazır olursunuz. Araştırmalar yapın, kitap okuyun, videolar izleyin ve bir proje yapmak istiyorsanız kursa katılın. Yazılım öğrenmek istiyorsanız tüm bu unsurları adım adım yapmalı ve acele etmemelisiniz.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum