12 Ocak 2021 Salı

Ekrana Görüntü Gelmemesi ve Çözümü

Ekrana Görüntü Gelmemesi ve Çözümü


Bilgisayar açılmasına rağmen ekrana görüntü gelmiyor ise o zaman bunun çeşitli sebepleri ve çözüm yolları vardır.

Bilgisayar ekranları görüntü gelmiyor sorunun çeşitli nedenleri olabilir. Bunların başında görüntü kablosunun ya da monitörün arızalı olması gelmektedir. En basit arıza çeşidi ise kablo yerinden çıkmış olmasıdır. Bazen de profesyonel yardım ile mümkündür.

Görüntü Kablosu Arızası


Bilgisayar ile monitör arasındaki görüntü akışını sağlayan parça görüntü kablosudur. Görüntü kablosu bazen çeşitli nedenlerle arıza yapmaktadır. Bunların başında ezilme ve kopma gibi nedenler gelmektedir. Sorun eğer buradan ise yapılacak olan şey görüntü kablosunu değiştirilmesidir.

Ram Hatası Nedeniyle Görüntü Kaybı


Bilgisayarın ekrana görüntü göndermemesinin diğer bir sebebi RAM olabilir. RAM ekrana görüntü aktarım donanımlardan biridir. Ekrana görüntü gelmiyor probleminin genellikle kaynağı burası olmaktadır. Bu donanımdan kaynaklı hatayı en alt seviyeye indirmek için RAM yuvasının düzenli aralıklarla temizlenmesi gerekir. Buradan kaynaklı bir hatanın giderilmesi için öncelikle soketin temizlenmesi gerekir. Eğer sorun devam ediyor ise o zaman donanım değişikliği yapmak gerekebilir.

Ekran Kartı Hatası


Bilgisayar ekranına görüntü gelmemesi bazen ekran kartı nedeniyle olabilir. Hatanın buradan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bulmak için soketlerin kontrol edilmesi gerekir. Buna da bir hata mı var olup olmadığını anlayabilmek için en kolay yöntem görüntü kablosunun ekran kartından çıkartılıp dahili ekran kartına takılmasıdır. Bu işlem gerçekleştikten sonra hata yok ise sorun ekran kartındadır

Anakart veya Monitör Arızası


Ekran çalışmıyor hatası bazı durumlarda anakarttan meydana gelebilir. Anakart üzerinde bulunan bileşenlerin arıza yapması da bu duruma neden olabilir. Bu durumu düzeltmek için anakartı değiştirmek ya da onarmak gerekebilir. Ancak anaların değiştirilmesi ya da onarılması için Mutlaka profesyonel yardım almak gerekir. Bu şekilde yapılmadığında daha ciddi sorunlar ortaya çıkabilir.

Hataların dışında monitöre görüntü gelmeme sorununun kaynağı monitör olabilir. Monitör arızalı olabilir. Tüm yolları denemenizde rağmen hata devam ediyor İse bunun nedeni monitör kaynaklı olabilir. Monitörün değiştirmede ya da onarıma göndermeden önce çalışan bir monitör ile deneme yapılabilir. Böylelikle hatanın nereden kaynaklandığı bulunur.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum