7 Ocak 2021 Perşembe

Facebook Önbelleği Nasıl Temizlenir?

Facebook Önbelleği Nasıl Temizlenir?

Ülkemizde Facebook sosyal medya platformu kullanıcısı olan milyonlarca kişi Facebook ön belliği nasıl temizlenir sorunun cevabını merak ediyor.

Facebook ön belliğinin temizlenme konusu 2 açıdan oldukça önemlidir. Bunlarda ilki eğer Facebook ön belliği temizlenmesi ise ön bellekte bilgiler fazlalıyla birikir ve bu birikme mobil cihazların yavaşlamasına neden olabiliyor. Hatta bazı durumlarda Facebook ön belleği temizlenmediği durumlarda uygulamanın kapladığı alan normalin 3 katına kadar çıkabiliyor. Buda uygulamanın rahat çalışmasına engel olurken cihazda donmalar yaşanmasına neden olabiliyor. Ayrıca Facebook kullanıcıları Facebook aramalarını ve kullanım geçmişlerinin başkalarının görmesini istemiyor. Ön bellek temizliği yapılarak hem uygulamanın kullanım verimi yukarı seviyeye çekilirken aynı zamanda kullanım ve bilgi gizliliği de en üst seviyede sağlanmış oluyor. Sağlıklı ve verimli bir Facebook kullanımı için belirli aralıklarla ön bellek temizliğinin yapılması gereklidir.

Facebook Ön Bellek Temizliği Aşamaları


Facebook dünya üzerinde en çok kullanıcı sayısına sahip sosyal medya platformu olarak dikkat çekiyor. Facebook’un hem masa üstü hem de mobil uygulama versiyonlarında görülen en önemli sorunlardan birisi de ön belliği çok ve hızlı bir şekilde dolması oluyor. Çoğu zaman bilgisayar ve mobil cihazların yavaşlamasına neden olan etmenler arasında Facebook ön belleğinin aşırı dolması ilk sıralarda neden olabiliyor. Bu sebeple yapılacak ayarlamalar ile Facebook ön belleği başarılı ve tam anlamıyla silinebiliyor. Facebook ön belleği temizliği aşamaları arasında;

  • İlk olarak Facebook uygulamasını açılması ve kişisel kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılması gerekiyor. 
  • Daha sonra uygulama ana sayasının alt kısmında yer alan sekmede bulunan “Diğerleri” bölümüne tıklanması gerekiyor. 
  • Burada karşınıza gelecek olan “Ayarlar” sekmesine tıklanması gerekiyor. Ekrana gelecek olan pop-up kısmından “Hesap Ayarları” sekmesinin seçilmesi gerekiyor.
  • Hesap ayarları kısmında yer alan “Tarayıcı” seçeneği kısmının seçilmesi ve içerisine girilmesi gerekiyor.
  •  Tarayıcı seçeneğine tıkladıktan sonra ise karşınıza çıkan “Verileri Temizle” bölümüne giriş yapılması gerekiyor. Bu bölümde verilerin temizleme zaman aralığı seçilerek diyerek Facebook önbellek dosyalarını silebilirsiniz. Tam temizleme için zaman aralığının hepsini seçmeniz gerekiyor.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum