6 Ocak 2021 Çarşamba

iPhone Hafıza Temizleme Nasıl Yapılır?

iPhone Hafıza Temizleme Nasıl Yapılır?

iPhone kullanıcıları cihazlarının zamanla ön belleğinin dolması ve yavaşlaması sonucunda cihazlarının hafızalarının tam anlamıyla temizlemek istiyor.

İOS işletim sistemini kullanan Apple markalı mobil cihazlar Android tabanlı cihazlara göre çok daha hızlı ve stabil bir imkan sağlıyor. Fakat iPhone cihazlarda da zamanla biriken ve artık kullanılmayan gereksiz dosyalar telefonun hızının azalmasına yol açabiliyor. Bu sebeple iPhone hafızası nasıl temizlenir sorusu iPhone kullanıcılarının en çok araştırdıkları konular arasında yer alıyor. Özellikle iPhone mobil cihazlarının 16 ve 32 GB Ram kapasitesine sahip olan cihazlarında hafıza temizlenme işlemi çok daha önemli oluyor. Çünkü düşük Ram kapasitesine sahip cihazlarda ön belleğin dolması cihazın verimliliğini oldukça aşağılara çekebiliyor. Bu durum çoğu zaman internet hızının da oldukça yavaşlamasına neden olabiliyor.

Safari Tarayıcısı Ön Bellek Temizleme İşlemi


iPhone cihazlarda internet tarayıcısı olarak Safari kullanılıyor. Bu sebeple hafıza temizlenmesi işleminde Safari internet tarayıcısının ön belleğinin de temizlenmesi gerekiyor.  Çünkü internet tarayıcıları vasıtasıyla siteler arasında yapılan gezintiler sonucunda site ile çeşitli ön belle bilgileri tarayıcıda kalıyor. Ve bu tarayıcılar uzun süre temizlenmediğinde cihazında Ram kapasitesinden önemli derecede kullanım gerçekleşiyor. Safari tarayıcısı ön bellek silme işlem basamakları ise şu şekilde gerçekleşiyor;

  • Cihazın ayarlar kısmına giriş yapılması gerekiyor.
  • Ayarlar kısmında Safari internet tarayıcısı uygulamasını seçiliyor.
  • Buradan tarihçeyi ve web sitesi verilerini sil kısmı seçilerek silme işlemi gerçekleştiriliyor.
  • Eğer ileri düzey bir bellek silinmesi yapılmak isteniyorsa Safari tarayıcısı seçildikten sonra ileri düzey seçeneğine tıklanması gerekiyor.
  • Bu aşamadan sonra ise sırasıyla web sitesi verileri ve daha sonra ‘’Tüm Web Sitesi Verilerini Sil’’ işlemlerinin uygulanması gerekiyor.

Tüm bu işlemler uygulanırsa Safari uygulamasının ön belleği tamamen boşaltılmış oluyor. Bu durum cihazın Ram kapasitesinde ciddi oranda bir rahatlama sağlıyor. Ayrıca cihazda yüklü olan uygulamaların ön bellekleri de temizlenebiliyor. Ön belleğini temizlemek istediğiniz uygulamanın üzerine tıkladığınızda’’ Belgeler ve Veriler bilgisi’’ uygulamanın kendisi dışında ne kadar veriyi bünyesinde bulundurduğunu gösteriyor. Burada ön belleği dolmuş uygulamaların ön belleğini silerek cihazın tekrar eski hızında çalışmasını sağlayabiliyorsunuz.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum