23 Şubat 2021 Salı

Intel HD Graphics Güncelleme Rehberi

Intel HD Graphics Güncelleme Rehberi


Ekran kartlarının oyuncular için oldukça büyük bir önemi vardır. Yüksek performanslı bir oyun deneyimi için, Intel işlemciler arasında yer alan Intel HD Graphics güncellemelerinin de, ihmal edilmemesi gerekmemektedir.

Harici olarak kullanılan ekran kartlarının genel olarak arkasında kalan Intel HD Graphics, oyunlardan performans alınabilmesi için mutlaka güncel sürücüsüyle kullanılmalıdır. Harici ekran kartları zaman zaman sorun çıkartsa da, Intel HD Graphics her zaman oyuncuların yanındadır.

Intel HD Graphics Güncelleme İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?


Intel HD Graphics güncelleme işlemlerine başlanabilmesi için ilk olarak, mevcut ekran işlemcisi sürümünün öğrenilmesi gerekmektedir.

Intel HD Graphics işlemcisinin mevcut sürümünün öğrenilebilmesi için ise, Bilgisayara sağ tık yapılarak “Yönet” seçeneği seçilmelidir. Yönet seçeneği seçildikten sonra, sol tarafta yer alan listeden “Aygıt Yöneticisi” sekmesine tıklanılmalıdır.

Aygıt Yöneticisi ekranında çıkan listede “Görüntü Bağdaştırıcıları” altında sisteminizde yer alan ekran kartlarının listesini göreceksiniz. Listede yer alan Intel HD Graphics’e sağ tıklayıp, özellikleri seçin.

Intel HD Graphics özelliklerine girdikten sonra, sürücü sekmesi altında sisteminizde kurulu vaziyette bulunan Intel HD Graphics işlemcisinin mevcut sürücü sürümünü ve sürücü tarihini öğrenebilirsiniz.

Sisteminizde var olan Intel HD Graphics güncelleme işlemi için en güvenli ve güncel yöntem, Intel’in kendi web sitesi üzerinden güncel sürücüyü indirmektir.

Intel’in kendi web sitesine gitmek için, https://downloadcenter.intel.com/product/80939/Graphics adresini kullanabilirsiniz.

Web sitesine gittiğinizde sisteminizde var olan işlemcinin nesline göre bir seçim yapmalısınız. Örneğin; Intel Core i3 – 3200, 3. nesil bir Intel işlemcisidir.

İşlemcinizin neslini bulup, seçtikten sonra karşınıza yeni bir sayfa çıkacak ve yeni çıkan sayfada bir indirme listesi bulacaksınız. Buradan sisteminize en uygun olan sürümü seçerek, indirme işlemini gerçekleştirmelisiniz.

İndirme sayfasında dikkat etmeniz gereken nokta, “BETA” yazan sürücüleri indirmemenizdir. Beta sürücüler, daha geliştirme aşamasında olduğundan sürücü güncellemesinden tam verim alamazsınız.

Sisteminize uygun sürümün seçim işlemi gerçekleştirildikten sonra, sıkıştırılmış dosya ve çalıştırılabilir paket olarak, iki seçenek karşınıza çıkacaktır. Buradan hangisini istiyorsanız, onu indirebilirsiniz.

İndirme işleminden sonra, inen sürücüyü çalıştırarak, Intel HD Graphics güncelleme rehberi içerisindeki adımları gerçekleştirmiş olacaksınız.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum