3 Şubat 2021 Çarşamba

Instagram Kullanıcı Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram Kullanıcı Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram gibi bazı sosyal medya platformları kullanıcı adı değişikliğine izin vermekte, bunun temel sebebi ise insanların örneğin instagram kullanıcı adlarından sıkılmaları ya da farklı olumsuzlukların olma ihtimalinin bulunmasıdır.

Instagram kullanıcı adı ve şifre değiştirme işlemlerini yapmak isteyen insanlar, bu işlemleri nasıl gerçekleştireceklerini bilemeyebilir. Kullanıcı adı değiştirmek sadece masaüstü kullanıcıları için değil aynı zamanda mobilden uygulamaya giriş yapılarak kolayca halledilmektedir. Tamamen kullanıcıların isteğine bırakılan bu işlem her iki şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu konuda sorun yaşayanlar için instagram kullanıcı adının değişileceği ile ilgili bir rehber yazı oluşturduk.

Instagram Kullanıcı Adı Değiştirme Adımları

Instagram kullanıcı adınızı şifreniz ile hesaba giriş yaparken kullanırsınız ve kullanıcı adınız hesabınızın üst tarafında her zaman görünür. Instagram kullanıcı adları herhangi bir rakam ya da özel bir işaret içerebilecekleri gibi aynı zaman da kullanıcı adı yerine mail adreslerini ekleyen kullanıcılar da bulunmaktadır.

Mobilden instagram kullanıcı adı değişikliği yapabilmek için öncelikli olarak uygulamaya giriş yapmalısınız. Daha sonrasında kendi profilinizi giderek profilinizi düzenlemeniz gerekmektedir. Uygulamadaki ayarlar bölümünden profil düzenlemeyi seçtikten sonra, açılan sayfada kullanıcı adı düzenle bölümünü seçmeniz gerekmekte. Kullanıcı adı değiştirme bölümüne yeni almak istediğiniz kullanıcı adını girmelisiniz ancak burada dikkat edilmesi gereken konu, yeni kullanıcı adınızın herhangi birinde kullanılıyor olmaması gerekliliğidir. Uygun bir kullanıcı adını seçtikten sonra tamam butonuna tıklamanız gerekiyor. Bu şekilde instagram kullanıcı adınızı değiştirmiş olacaksınız.

İnsanlar Neden Instagram Kullanıcı Adlarını Değiştirir?

Instagram üzerinde etkili bir çalışma yapabilmek için profil düzenine büyük önem verilmesi gerekmektedir. Dikkat çekici bir profile sahip olmak için de yine kullanıcı adı seçiminin en iyi şekilde yapılması gerekmektedir. Bu sebepten dolayı da eskiden almış olduğunuz bir kullanıcı adını şu an kullanmak istemeyebilirsiniz.

Eski Kullanıcı Adını Tekrar Kullanmak Mümkün Mü?

Değiştirmiş olduğunuz instagram kullanıcı adınızı tekrar kullanmanız başkası o kullanıcı adını almadığı sürece mümkündür. Ancak instagram bu konuda kullanıcılara bir fırsat verebilmek için yeni bir sistem geliştirmekte. Bu sisteme göre eski kullanıcı adlarınız sistemde 14 gün süreyle kitli kalacak ve o süre zarfında başka kime bu kullanıcı adını kullanamayacaktır.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum