19 Şubat 2021 Cuma

İstenmeyen SMS Engelleme Nasıl Yapılır?

İstenmeyen SMS Engelleme Nasıl Yapılır?

Farklı numaralardan istemediğiniz mesajlar mı geliyor? İstenmeyen SMS engelleme nasıl yapılır? Bu konuda merak ettiğiniz cevapları sizlere sunuyoruz.

Birkaç adımda istemediğiniz mesajları ve SMS’leri engelleyebilirsiniz. Iphone ve Android SMS iptal etme ile ilgili detaylar sitemizde yer alıyor. Sizleri rahatsız eden mesajları engellemek için kullandığınız operatörün müşteri hizmetlerini arayarak promosyon istemiyorum talimatını vermelisiniz.

İstenmeyen Mesaj Engelleme


  • Telefonunuzun mesaj bölümüne giriş yaparak sağ ayarlar bölümüne giriş yapın. 
  • Ayarlar bölümünde mesaj engelleme kısmında karşınıza çıkan iki farklı seçenekten birini seçerek işleminizi tamamlayın. 
  • Bu seçenekler numara engelleme ve diğer ifadeleri engelle bölümüdür. 
  • Numaraları engelle bölümünden direk telefon numarasını yazabilirsiniz. 
  • Reklam engellemesi için ifadeleri engellemeniz gerekir.

B Kodu ile Gelen SMS’leri İptal Etme


Reklam mesajlarının en alt bölümünde B ile başlayan kodlar bulunur. BTK SMS Engelleme sistemi için bu kodları kullanabilirsiniz. Bnkacılık sistemleri B001 ve B002 gibi kodlarlar gelir. Spam SMS engelleme kodlarını inceleyerek numaraları engelleyebilirsiniz.


Andoid ve Appstore Üzerinde İfade Engelleme


İfadeleri engelle bölümü cep telefonlarının modeline göre değişiklik gösteriyor. Play Store ve Apple Store bölümü üzerinden kişinin numarasına göre engellemeniz de mümkündür. 

  • Play Store hesaplarınızı kullanarak Google Mesajlar araması yaparak, üstte çıkan bilgiyi indirmelisiniz. Mesajların altında bulunan Google LLC yazan uygulamayı indirerek smsleri engelleyebilirsiniz. 
  • IOS için ise gelen kutunuza giriş yaparak İNFO’ya tıklayarak arayanı engelleyebilirsiniz.
  •  Android işletim sistemlerinde ise Ayarlar kısmından Mesajı Engelle seçeneği ile istediğiniz numarayı engelleyebilirsiniz.

İstenmeyen SMS Engelleme E-Devlet Sistemi


Tüketicilerin izinleri olmadan gönderilen mesajları Ticari Elektronik İleti Şikayet Sistemi’ne şikayet edebilirsiniz. Bu yöntem;

  • e-Devlet üzerinden sisteme giriş yaparak sorgulamaya kısa mesaj şikayeti yapabilirsiniz. 
  • Yapılan bu şikayetler TİSS üzerinden takip edilerek engellenir.

Vatandaşlar elektronik ileti onaylarını 08 Ocak -16 Şubat 2021 tarihine kadar e-devlet kapısı üzerinden kontrollerini yapabilecektir. Ticari elektronik ileti göndermek isteyen tüzel yada gerçek kişiler İYS üzerinden kayıt yaptırması gerekir. Sadece sistem üzerinden onayı alınan alıcılara ticari elektronik ileti gönderimi planlanıyor.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum