28 Şubat 2021 Pazar

Telefonu Hızlı Şarj Etmenin 5 Yolu

Telefonu Hızlı Şarj Etmenin 5 Yolu


Akıllı telefon üreticileri son yıllarda telefonları hızlı şarj etmeye yönelik teknolojiler üzerinde duruyor. Ancak bu teknolojiler halen telefonları çok hızlı şekilde şarj etmek için yeterli değildir. Eğer bataryanın yavaş dolması sizin için şikayet konusu haline gelmeye başladıysa, telefonu hızlı şarj etme yöntemleri ile şarj işleminin olabildiğince hızlı hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

1. Hızlı Şarj Adaptörü Tercih Edin

Eğer birkaç yıl önce piyasaya çıkmış olan akıllı telefonlardan birini kullanıyorsanız, telefonunuz 15W veya 18W olarak hızlı şarj desteği sunabilir. Bu tarz durumlarda kullanmakta olduğunuz akıllı telefonun tam gücü aldığınızdan yüzde yüz emin olmalısınız. Öncelikli olarak bu konuda yapılması gereken şey ise, telefonun kaç W desteği sunduğunu tespit etmektir. Sonrasında ise bu akımı destekleyecek türden şarj adaptörü tercih ettiğinizden emin olmalısınız.

Kullanmış olduğunuz adaptörde A(amper) ve V(voltaj) olmak üzere iki farklı değer karşınıza çıkar. Eğer adaptör üzerinde 5V2A şeklinde bir ibare görüyorsanız bu 1OW akım sağlanabildiğine işaret eder. Diğer değerlerde de aynı şekilde bu sonucu çarpmanız yeterlidir. Özetle 18W’lık bir cihaz için 10W’lık adaptör kullanmanız aslında maksimum düzeyde akım alamadığınızı gösterir. Eğer bu tarz bir durum söz konusuysa daha iyi verim almaya neden olacak yeni şarj cihazı alabilirsiniz. Özellikle bu kritere dikkat ederek şarj cihazı almanız beklenen sonuçları almak açısından iyi olacaktır.

2. USB üzerinden Şarj Etmeyin

USB üzerinden cihazı şarj etmeye çalışmak cihazın daha uzun süre içinde dolmasına neden olur. Zira USB portları genel olarak 5W gibi bir çıkış gücüne sahiptir. Durumun bu şekilde olması ise akıllı telefonun normal zamanlardan daha yavaş şekilde dolmasına zemin hazırlar. Bu tarz şeylerden kaçınmak için telefonu her daim kendi adaptörü üzerinden şarj etmenizde fayda var. Bunun yanında bazı USB’ler telefonu hızlı şarj etmek açısından uygun olup, bu tarz bir tercihte bulunmayı düşünebilirsiniz.

3. Şarj Sırasında Tüm Bağlantıları Kapamaya Özen Gösterin

Akıllı telefonu şarj sırasında çeşitli bağlantıları kapalı tutarak cihazın harcayacağı enerji miktarını sınırlandırabilir ve daha hızlı şarj sağlayabilirsiniz. Buna göre bluetooth, Wifi, LTE gibi farklı bağlantıları kapatırsanız cihazın bataryasının daha hızlı dolduğunu fark edebilirsiniz. Öte yandan uçuş modunu aktif hale getirmek cihazın şarj süresini yarı yarıya indirmek için faydalı olacaktır. Bunlara ek olarak şarj süresini arttırmamak için işlem süresince cihazı kullanmamalısınız. Eğer uçuş modunu açmayı düşünüyorsanız cihazda farklı türden işlemler yapmadan bu şekilde şarja bırakmalısınız.

4. Şarj Modunu Aktifleştirin

Eğer Android bir cihaza sahipseniz şarj süresini kısaltmak için bir yöntem daha karşınıza çıkacaktır. Son sürüme sahip olan Android telefonlarda şarj modu özelliği sayesinde bu süreyi gözle görülür ölçüde kısaltmayı başarabilirsiniz. Bunun için cihazın ayarlar menüsüne giriş yaparak şarj modunu aktif hale getirmeyi denemeniz yeterlidir.

5. Yalnızca Kablolu Şarjı Kullanmaya Çalışın

Son zamanlarda kablosuz şarj cihazları da en az kablolular kadar yaygın hale gelmeye başladı. Bu teknolojinin gelişmesi kullanıcılar için çeşitli faydaları beraberinde getirse de şarj süresi bu cihazlar sayesinde uzayabiliyor. Kablolu cihazların şarj işlemi için kullanılması daha kısa sürede bataryanın dolmasını sağlar. Özellikle cihazın bataryasını hızlı şekilde doldurmanız gereken durumlarda bu tarz aletlerden uzak durmakta fayda var. Bunun yerine kablolu cihazlar kullanılarak çok daha kısa süre içinde bataryanın dolması sağlanabilir. Ayrıca bağlantıları kapatmak veya uçuş modu seçeneğini tercih etmek bu sürenin biraz daha kısalmasını mümkün hale getirebilir.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum