25 Şubat 2021 Perşembe

Tarayıcı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Tarayıcı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Piyasada birçok tarayıcı mevcut bu tarayıcılar pek farklı özelliklere sahip olduğu için tarayıcı seçiminde de bu kriterler önem taşımaktadır. Bu yazımızda tarayıcı seçerken nelere dikkat edeceğimizi ele alacağız.

Senkronize Olacak mı?

Tarayıcı yani browser internete bağlanmanın yapı taşlarından birisidir. Tarayıcılar olmazsa internette gezinme gibi bir durum olmaz. Bu nedenle işimizi daha iyi gören ve yaptığımız işlemleri çabuk bir şekilde gerçekleştirdiğimiz tarayıcılara ihtiyacımız var. Tarayıcı seçerken de bu kriterleri esas almalıyız. İşte bunlardan birisi de seçeceğimiz tarayıcının senkronize olup olmayacağıdır.

Senkronize demek yani masaüstünde kullandığınız tarayıcınızın cep telefonlarında ve tabletlerde de aynı şekilde kullanılmasıdır. Yani kaydettiğiniz okuma listeleri ve yer işaretleyicilerinin de aynı şekilde cep telefonlarında tabletlerde ya da masaüstünde görünmesidir.

Bunun için vereceğimiz tavsiyelerden birisi tabii ki Chrome olabilir, Chrome hem Google ın bir ürünü olduğundan hesap açtığınız vakit yaptığınız işlemler kayıt altına alınıp yine Chrome Google hesabınıza farklı cihazlarda giriş yaparsanız işlemleriniz o cihazlarda da görülebilir. Bu nedenle Chrome bu konu da ilk sıradadır. Bir diğer tarayıcı ise Safaridir. Safari daha çok Apple üretimi olan Iphone ve IPad gibi cihazlarda kullanımı kolay cihazlardır.

Bir süre önce Safari desteğini Apple ürünlerinden çekse de bilgisayarlarda Safari kullanımına devam edilmektedir. Çünkü Safari yer işaretlerini ve okuma listelerini IClouda kaydetmektedir. Bu nedenle Safari önemli uygulamalardan birisidir.

Safari ayrıca Apple arası cihaz geçiminde de önemli tarayıcılardan birisidir. Çünkü Safari App Nappi kullanmaktadır.

Tarayıcı Güvenli mi?

Tarayıcı seçiminde önemli olan bir diğer hususta tarayıcının güvenilir olup olmamasıdır. Chrome, Opere, Firefox gibi tarayıcılar güven konusunda ve oluşan sorunların çözümü konusunda bir numaradır. Çünkü arkalarında çalışan bir ekip var. Bu nedenle bu gibi tarayıcılarda güvenlik sorunu söz konusu değildir. Bir diğer tarayıcı da Microsoft Edgedir. 

Özellikle Windows yazılımlarında çok kullanışlı olan Microsoft Edge, yılların tarayıcısı olarak güvenli ve kullanışlı tarayıcılardan birisidir. Bugün ise Microsoft Edge zararlı yazılımları engelleme konusunda ilk sırada yer alan tarayıcılar arasındadır. Yani güvenlik konusunda Microsoft Edgeye güvenebilirsiniz. 

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum