26 Şubat 2021 Cuma

Youtube Reklam Nasıl Verilir?

Youtube Reklam Nasıl Verilir?

Youtube reklam nasıl verilir sorusu bu platformu kullanarak işlerini büyütmek isteyen firmaların, kanalını büyütmek isteyen kanal sahiplerinin en çok merak ettiği konuların başında gelmektedir.

Youtube reklam verme işlemi her işletmenin merak ettiği konulardan biridir. Böylelikle işletmenin bilinirliliği artacak, güncel kampanyalardan insanlar haberdar olacaktır. Ayrıca Youtube kanalını büyütmek isteyen kanal sahipleri de bu şekilde reklam vererek kanalını büyütmek istemektedir. Bu işlem için yine bir Youtube kanalına sahip olmak gerekmektedir. Çünkü yayınlanacak reklamlar buradan seçilecektir.

Nasıl Reklam Yüklenir?

Youtube reklam nasıl verilir sorusunun cevabını almak için öncelikle bir Youtube kanalına sahip olmak gerekmektedir. Bundan sonra reklam verme işlemi için şunlar yapılmalıdır.

  • Youtube hesabına giriş yapın. https://youtube.com/yt/advertise/tr adresine giriş yapın.
  • Açılan sayfada başlayın butonuna tıklayın. Bu sayede reklam sayfasına ulaşılır.
  • Bu sayfada reklam olacak videonun linki belirtilmelidir.
  • Farklı bir sekmede kanalınıza girebilirsiniz. Bu sekmede kanala giriş yaptıktan sonra yayınlanmasını istediğiniz reklam videosunun linkini kopyalayabilirsiniz.
  • Yine reklam verilecek sayfaya geri gelin.
  • Seçilen videonun linki yapıştırılır.
  • Sonrasında reklam metinlerini, ön izleme resmini seçebilirsiniz.
  • Devam et butonuna tıklayın.
  • Reklamdan Youtube sayfasına veya web sitenize yönlendirme yapabilirsiniz.
  • Bu aşamadan sonra yapmanız gereken reklam bütçesinin belirlenmesi olacaktır.
  • Reklam bütçesi günlük olarak ayarlanmalıdır. Sonrasında hedef kitlenizi seçebilirsiniz.
  • Hedef kitlenizi seçtikten sonra kaydet ve devam et butonuna tıklayın.
  • Bu işlemlerden sonra bir Adwords hesabınız var ise faturalandırma işlemini yapabilirsiniz. 
  • Faturalandırma ve hesap bilgileri işlemleri tamamlandıktan sonra reklamınız incelemeye alınacaktır. Youtube reklamınızı uygun bulur ise onaylayacak ve reklamınızı yayınlayacaktır.

Bu aşamalar tamamlandıktan sonra reklam verme süreci sona ermektedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi  içeriklerin kalitesinin oldukça öneli olmasıdır. Çünkü içeriklerin kalitesi tüm reklam kampanyasının kaderini belirleyecektir. Bu nedenle yükleme işlemlerinden önce reklam içeriğinin kalitesine önem vermek gerekmektedir. Bu şekilde hedeflediğiniz sonuçlara ulaşma ihtimaliniz daha fazla olacaktır.

Youtube reklam gösterme işlemi için profesyonel hazırlık yapmak gerekmektedir. Bunun yanında reklamın ilk beş saniyesi oldukça önemlidir. Çünkü hemen her kullanıcı 5 saniyelik kısımdan sonra reklamı atla yapmaktadır. İçerik bu aşamada öne çıkmaktadır, insanların ilgisini çeken bir yapıda olmalıdır. Youtube bu konuda esnek olsa da sizlerin işleri için dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Çünkü sizin reklam bütçenizi ve gelirlerinizi etkileyecektir.

5 yorum

  1. yazıyorsun ama boş biz yapamıyoruz

    YanıtlaSil
  2. Sign up for our every day publication to unpack the business of luxurious in China. Gain insights, analysis, and breaking news from our on-the-ground 점보카지노 reporters. Gambling in China additionally be} illegal, however Chinese vacationers don’t should go far search out|to search out} it—and their choices are rising by the minute. Suncity worker Tam mentioned she took a one-third pay reduce to land a brand new} secretarial job, including that comparable openings had been routinely advertised with a monthly wage of just $1,one hundred. With the concession renewal going down at a time of spiraling tensions between Washington and Beijing, Lee posits that one of many US firms may nicely lose out.

    YanıtlaSil

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum
EmoticonEmoticon