1 Nisan 2021 Perşembe

BlueStacks Nedir? Nasıl Kullanılır?

BlueStacks Nedir? Nasıl Kullanılır?

BlueStacks, bir Android emülatörü’dür. PC sisteminizin bir bölümünü Android işletim sistemi olarak kullanmanızı sağlar.

PC dünyasında en fazla kullanılan Android emülatörü olan BlueStacks, bilgisayarınızdan Android işlemleri yapmanıza ve Android oyunlarını oynamanıza olanak sağlar. Bu program oldukça kullanışlıdır. Bilgisayarınız bir bölümünü Android’e dönüştüren bir işletim sistemidir. Bu sayede Play Store’de bulunan tüm uygulamalara ve diğer uygulamalara kolaylıkla erişmenizi sağlar. Dolayısı ile BlueStacks oldukça geniş uygulama kütüphanesidir.

BlueStacks ile telefonunuzdan oynadığınız Android oyunlarını keyifli bir şekilde bilgisayarınızda da oynayabilirsiniz. Bu uygulama tamamen yasaldır. Aynı zamanda kötü amaçlı yazılım içermiyor. BlueStacks, oyuncular için özelleştirme seçeneği sunmaktadır. Bu sayede klavye tuş ataları, makro yapma, grafik ayarları gibi pek çok alanda oyunlarınızı özelleştirebilirsiniz.

BlueStacks 2009 yılında Rosen Sharma tarafından kurulan yazılım şirketi App Player’a ait bir üründür. Amerika’da kurulan bu yazılım günümüzde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Cep telefonunuzda oynadığımız tüm oyunları ya da uygulamaları bilgisayar ekranına aktararak rahatlıkla erişmenizi ve kullanmanızı amaçlayan bir yazılımdır. 

Hemen hemen herkesin telefonunda vazgeçemeyeceği uygulamalar ya da oyunlar vardır. Bu uygulama ve oyunlar telefonların şartlarını hızlı bir şekilde tüketir ve telefonun ısınmasını sağlar. Bu sebeple sizler de BluStacks yazılımı ile ücretsiz bir şekilde oyunlarınızı ve uygulamalarınızı tam ekranda rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

BlueStacks Nedir? Nasıl Kullanılır?


BlueStacks 4 Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Önerilen:

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10
  • Ram: 8 GB ve üstü
  • İşlemci: AMD Multi-Core ve Intel İşlemci
  • Grafik: Intel, ATI, NVIDIA, Onboard ya da Discrete kontrolü
  • HDD: Fusion, SSD ya da Hybrit Drive

Gerekli:

  • İşletim Sistemi: Microsoft Windows 7 ve üstü
  • Ram: en az 2 GM
  • İşlemci: AMD ya da Intel
  • HDD: 5 GB boş alan

BlueStacks Nasıl Kullanılır?


Öncelikle BlueStacks uygulamasını açmalısınız. Ardından istediğiniz uygulamanın adını arama çubuğuna yazın ve arayın. Aramış olduğunuz uygulamayı liste üzerinden seçmelisiniz. Ardından uygulamayı indirmek için "yükle" seçeneğine tıklayın. Kütüphane kısmına gereke açmak istediğiniz uygulamaya tıklayın. Son olarak kontrolleri ve ayarları yaparak uygulamayı kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Ayrıca varsayılan kontrolleri kişiselleştirebilirsiniz.

BlueStacks Güvenli mi?


Bluestacks, Android telefonunuzdan Bluestacks kullandığınız cihazlardaki bilgileri senkronize etmenizi sağlayabilir. Bu nedenle, Bluestacks'ı yalnızca sahip olduğunuz cihaza yüklemeye dikkat etmelisiniz. BlueStacks %100 güvenlidir. İmzalanmış sertifikalara sahiptir ve hiçbir ikincil uygulama paketlenmez. Başlıca endişeleriniz, BlueStacks'e yüklediğiniz uygulamalarla ilgilidir.

BlueStacks sanal bir makine görevi görse de, Google Play mağazasının içinden yalnızca güvenilir uygulamaları yüklediğinizden emin olmak tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. Daha da önemlisi, Windows'a da yalnızca güvenilen uygulamaları yüklediğinizden emin olmalısınız. 

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum