5 Nisan 2021 Pazartesi

Dropshipping Nedir ve Nasıl Yapılır?

Dropshipping Nedir ve Nasıl Yapılır?

Dropshipping nedir ve nasıl yapılır? Dropshipping, stoksuz satış olarak bilinmektedir. Firmalar ürün stoğunu tutmak yerine site üstünden gelen siparişleri tedarikçi firmaya yönlendirmektedir. Bu sayede tedarikçi'nin deposu üzerinden siparişler yönetilmektedir.

E-ticaret sektöründe sıkça kullanılan dropshipping, stoksuz satış olarak nitelendirilmektedir. Böylelikle internetten stoksuz satış yapılır. Özellikle düşük sermayesi olan ya da e-ticaret sistemine yeni giriş yapan girişimciler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. 

Firmalar ürün stoğunu tutmak yerine site üstünden gelen siparişleri tedarikçi firmaya yönlendirmektedir. Bu sayede tedarikçi'nin deposu üzerinden siparişler yönetilmektedir. Bu sayede firmalar ürün stoğu tutmaz ve tedarikçileri tarafından ürünlerini kolaylıkla satabilir.

E-ticaret sitesinde bulunana tüketiciler farklı ürünleri dropshipping sayesinde görebilir ve bu ürünleri dilediği zaman satın alabilir. Burada amaç satıcı firmaya gelen siparişleri tedarikçiyi firmaya yönlendirmektir. Tedarikçi firmada ürünü tüketiciye göndermekle görevlidir. Bu işlem aynı zamanda XLM entegrasyonu yapılarak uygulanıyor. 

Dolayısı ile XLM entegrasyonun da tedarikçi firma tarafından satılacak ürünlerin fotoğrafı, görsel açıklaması ve fiyat bilgilerini yazarak bu dosyayı stoksuz satış yapan firmaya yönlendirmektedir. Bu firma da kendine ait E-ticaret sitesinde dolayı ekleyerek tedarikçi firmadan ürünleri rahatlıkla çekmektedir. Ancak oldukça dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu da belirtmek isteriz.

Dropshipping Nasıl Yapılır? 

Öncelikle dropshipping yapmak istiyorsanız aşağıda yer alan adımları tek tek uygulamanız gerekmektedir. Bu sayede başarılı bir firma olabilirsiniz.

  • Bir Dropshipping İşletmesi Fikri Üretin.
  • Bir Alan Adı Alın.
  • Online Bir Mağaza Kurun.
  • Detaylara Karar Verin.
  • Mağazanızı Pazarlayın.

Eğer stoksuz ürün satmayı planlıyorsanız yukarıda yer alan adımlara uymanız gerekmektedir. Dropshipping yaparken vergilere dikkat etmeniz gerekmektedir. Satacağınız ürünlerin fiyatlarına göre ödeyeceğiniz vergi tutarını belirleyerek ürünlerinize fiyat biçmelisiniz. Bu aşamada bir vergi uzmanından faydalanabilirsiniz.

Dropshipping ödeme yöntemleri müşterilerin ilgisini çeken bir detaydır. Alışveriş yapma imkanı ne kadar çeşitli sunulur ide müşterilerinizi memnun etmenizde kolaylaşacaktır. Sevkiyatlarda müşterilerinize göndereceğiniz ürünler için sabit kargo ücreti belirlemeniz gerekmektedir. Çoğunlukla müşteriler bir ürün satın almadan önce kargo ücretini incelenmektedir. Dolayısı ile müşterilerinize üç tane sabit kargolu fiyat teklifi sunabilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum