21 Nisan 2021 Çarşamba

Instagram Fotoğraf Kalitesi Düşüyor Çözümü

Instagram Fotoğraf Kalitesi Düşüyor Çözümü

Instagram, fotoğraf paylaşmak için kurulmuş olan bir sosyal medya ağıdır. Ancak Instagram’da paylaşım yaparken bazı durumlarda fotoğraf kalitesi düşmektedir.

Fotoğraf Kalitesi Neden Düşer?

Instagram kullanıcı olan yaklaşık 3 milyar insan, gün içinde milyarlarca paylaşım yapmaktadır. Esasen Instagram’ın ortaya çıkış amacı da budur. Hemen hemen her Instagram kullanıcısı, bir kez bile olsa sitede bir fotoğraf paylaşmıştır. Ancak fotoğrafı paylaştıktan sonra, fotoğrafın paylaşılmadan önceki hali ile paylaşıldıktan sonraki hali arasında gözle görülür bir fark oluşur. Bu durum pek çok insanı rahatsız etmektedir.

Instagram fotoğraf kalitesi düşme sorunu, kullanıcıların neredeyse tamamının yaşadığı bir sorundur. Ancak esasen bu, Instagram’dan kaynaklanan bir problem değildir. Aynı zamanda bu sorunun çözülemez bir sorun olmadığını da belirtmek gerekmektedir. Bu sorunla karşılaşmamak adına yalnızca bazı koşullara dikkat etmek gerekmektedir.

Instagram hesabını aktif olarak kullanan bireylerin büyük çoğunluğunun bile bilmediği bir husus bulunmaktadır. Esasen Instagram’ın istediği bir ölçü bulunmaktadır. Ancak biz kullanıcılar olarak çoğunlukla buna dikkat etmiyor, farklı ölçülerde fotoğraflar paylaşmaya çalışıyoruz. Hal böyle olunca Instagram, bizim paylaşmış olduğumuz fotoğrafı kendi ölçülerine dönüştürmeye çalışıyor ve neticede paylaşmayı planladığımız fotoğrafın kalitesi düşüyor.

Kalitenin Düşmemesi İçin Ne Yapmak Gerekmektedir?

Instagram fotoğraf kalitesi düşüyor sorunu yaşıyorsunuz sizlere çeşitli bilgiler vereceğim. Instagram’da paylaşılan fotoğrafın kalitesinin düşmesi sorunu ile karşılaşmamak adına Instagram’ın belirlediği ölçülere uymak gerekmektedir. Instagram’ın belirlediği ölçüler 1080x810 piksel şeklinde bilinmektedir. Kısa kenara uyulmasa dahi uzun kenarın 1080 piksel olması gerekmektedir. Siz de bu ölçülere dikkat ederseniz paylaşmak istediğiniz fotoğrafın kalitesinin düşmeyeceğini göreceksiniz.

Bir fotoğraf çekildiği zaman genellikle farklı ölçülerde olmaktadır. Örneğin mobil cihazlardan fotoğraf çektiğiniz zaman piksel uzunlukları farklı oluyorken fotoğraf makinesinin çektiği fotoğrafların piksel uzunlukları farklıdır. Buradan da anlaşılacağı üzere tek bir piksel boyutu yoktur ve dolayısı ile çekilmiş olan bir fotoğrafın Instagram fotoğraf ölçülerine uyması beklenemez. Bu nedenle yapılması gereken fotoğrafı çektikten sonra fotoğraf üzerinde düzenleme yapmaktır.

Fotoğrafınızı çektikten sonra mobil cihazdan ya da bilgisayardan fotoğrafı düzenleyebilirsiniz. Piyasada, bilgisayarlarda ve mobil cihazların uygulama mağazalarında pek çok fotoğraf düzenleyici uygulama bulunmaktadır. Siz de bu uygulamaları edinerek fotoğrafınızı Instagram fotoğraf ölçülerine dönüştürebilir ve kaliteden ödün vermeden paylaşım yapabilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum