7 Nisan 2021 Çarşamba

Şifreli Mesajlaşma Uygulamaları

 Şifreli Mesajlaşma Uygulamaları

İnternetten şifreli mesajlaşma gibi durumların ortaya çıktığı son günlerde popüler internet uygulamarı gerçekleştirilebiliyor.

İnternetten şifreli mesajlaşma Skype’dan ayrılan birkaç kişinin yeni bir şirket kurarak ortaya çıkardığı yeni nesil bir sistem oldu. Wire adı verilen bu uygulama şifreli mesajlaşma olarak bilinen özel bir yolu da ortaya çıkardı. Herkesin merak ettiği bu konulara açıklık getirmek gerekirse, aslında bu şifreli mesajlaşma konusu bir ilk değildi. Bildiğiniz gibi WhatsApp üzerinden de şifreli mesajlaşma oluyor. Buna da uçtan uca şifreleme adı veriliyor. Bazı kişilerce kötü amaçlarla da kullanılabilen bu uygulamalar belli başlı yöntemlerle özel bir mesajlaşma dilinin oluşturulmasını sağlıyor. Bu uygulamarda baş çeken WhatsApp dışında aşağıdaki mesajlaşma uygulamaları da dikkat çeken şifreli mesajlaşma yöntemlerini sunuyor.

Signal

Open Whisper tarafından geliştirilen uygulama birçok kullanıcının tercih ettiği güvenilir şifreli mesajlaşma teknikleri arasındadır. Güvenilir olarak görüldüğü için birçok kullanıcının rahatlıkla güvenli mesajlaşma uygulamaları gerçekleştirdiği bir sistem olarak bilinmektedir. Mesajlar gönderilirken şifreli olarak iletilir. Karşı tarafın da aynı uygulamayı kullanması nedeniyle şifreli mesajlaşma içeriğini görmesi mümkün olur. Bu şekilde kişinin akıllı kodlar yardımıyla mesajların içeriği görmesi mümkün olur. Şifreli mesajlaşma uygulamalarının başarıyla kullanılması günümüz teknolojik imkanlarıyla mümkündür.

Chat Secure

Sivil Özgürlük Savunucuları adı verilen bir grup kişinin ürettiği bu teknik de güvenilir mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor. Özelikle güvenli ve şifreli mesajlaşmaya uygun olan bu sistemin kullanılması gerektiğinde Wire mantığıyla çalıştığı görülmektedir.

Şifreli Mesajlaşma Güvenli Mi?

Genelde birçok kişinin tercih ettiği güvenli mesajlaşma sistemleri şeklinde kullanılan şifreli mesajlaşma uygulamaları ne yazık ki terör örgütleri tarafından da sömürülmektedir. Gizlice örgütsel planlar kuran birçok kişinin yasal olmayan iletişimlerini bu yollardan gerçekleştirdiği bilinmektedir. Özellikle internet üzerinden mesajlaşma konusunda daha güvenilir portallar arayanlar için tercih edilen bu uygulamalar, gizli kodları çözecek yapısıyla dikkat çekmektedir. Şifreli mesaj uygulamaları ile uçtan uca şifreleme uygulamaları aynı değildir. Çünkü bu kodlar karşı tarafın hemen çözebileceği şekilde olurken, aracı kurum bu mesajların görülmesini önlemektedir.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum