30 Nisan 2021 Cuma

Suya Düşen Telefon İçin Ne Yapılır?

Suya Düşen Telefon İçin Ne Yapılır?

Telefonun suya düşmesi sıklıkla yaşanan bir durum olup bu gibi hallerde ne yapılması ve yapılmaması gerektiği ile ilgili bilgi sahibi olmak telefonun kurtulmasını sağlayabilir.

Suya düşen telefonu kurtarmak için uygulanabilecek çeşitli yöntemler vardır. Bu gibi anlarda ihtiyaç olacak malzemeler arasında şarj cihazı, temiz bir havlu, silika jel, pirinç ve vakum poşet gibi malzemeler yer almaktadır. Bu malzemeler yapılan kurtarma çalışmaları belli bir sıra takip edilerek uygulandığında genellikle başarılı sonuçlar elde edilir.

Son iki üç yıl içerisinde üretilen telefonlar genellikle suya dayanıklı olsa da geriye kalan akıllı telefonların büyük bir kısmının suya karşı dayanıksız olduğu görülür. Bu gibi durumları önlemek adına ekran koruyucu film ve kılıf kullanımı ihmal edilmemelidir.

Telefon Suya Düşünce Yapılacaklar

Telefon suya düştüğünde ilk olarak kapatılmalıdır. Telefon açıkken ısı yayıldığından suyun diğer parçalara ilerlemesi daha hızlı olacaktır. Ardından temiz bir havlu ile telefon kurulanmalıdır. Bunun için toz bırakmayan bir havlu tercih edilmelidir. Kurulama işlemi yüzey tamamen kuruyana kadar nazik hareketler ile yapılmalıdır.

Kurulama aşaması tamamlandıktan sonra havlu üzerinde telefon küçük parçalara ayrılmalıdır. Bu kısımda batarya, sim kart, hafıza kartı ve ayrılabilecek diğer tüm parçalar çıkarılmalıdır. Böylece suyun erişim sağladığı yerler görülecek ve kurulanabilecektir.

Bez ya da havluların erişemediği yerler için kulak çubuğu kullanılmalıdır. Ayrılan parçalar pamuk ve kulak çöpü ile temizlenmeli, en ayrıntılı deliklere kadar pamukla girilmelidir.

Suya düşen telefonlar için silika jel de kullanılır. Bu ürün telefonların küften, nemden, pastan korunmasını sağlar. İri kum tanecikleri şeklinde olan silika jel nem alıcı olmasıyla bilinir.

Telefon Suya Düştüğünde Ne Yapılmamalıdır?

Telefon suya düştüğünde yapılmaması gerekenler son derece önemlidir. Bu gibi durumlarda genellikle çoğu insan ilk olarak saç kurutma makinesi ile telefonu kurutmayı dener. Oysa bu son derece yanlış bir davranış olup suyun daha içerde bulunan parçalara yayılmasına sebep olabilir. Benzer durum elektrikli süpürge ile su çekme işlemi için de geçerlidir. Bu uygulama telefonun dokunmatiğine ve hassas parçalarına zarar verebilir.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum