23 Nisan 2021 Cuma

Yükleme Gerektirmeyen Yararlı Uygulamalar

Yükleme Gerektirmeyen Yararlı UygulamalarYükleme gerektirmeyen yararlı uygulamaları yazımızda derledik. Bilgisayarınıza ya da tabletinize program indirmek bazen çileli bir hale gelmiştir. Bunun nedeni uzun kurulum süreleridir. Çünkü süreç bazen hesap edilmeyecek derece de uzun sürmektedir.

Bilgisayarınıza herhangi bir program indirdiğiniz zaman bazen bu programların uzun süre bir indirme süresinin olduğunu görmekteyiz. Bu nedenle program indirirken indirme bir an da hata alabilir, ya da indirme aşamasında bilgisayarınız donabilir bu nedenle kurulum gerektirmeyen uygulamalar sizler için en faydalı uygulamalardır. İşte size o uygulamalar;

1- IrfanWiew

IrfanView, varsayılan Windows görüntü düzenleme programlarından daha fazlasıdır aslında. Toplu düzenleme görüntüleri ile birlikte ekran görüntüleri veya fotoğraflarda çok hızlı değişiklikler yapmak isterseniz en iyi hizmeti vermektedir. Bunun yanı sıra mevcut binlerce eklenti filtresi sayesinde genişletilebilir bir uygulama ağına sahiptir.

Kurulum gerektirmeyen IrfanWiew kurulumu sayesinde sadece görselleri düzenlemez, aynı zamanda bununla slaytlarda yapabilirsiniz.

2- Pıdgın Portable

Son zamanlarda özellikle Whatsapp hakkında çıkan sorun nedeniyle birden fazla kişi farklı mesajlaşma programları aramaya başladı. Bunlardan birisi olan Pıdgın daha çok Windows 10 üzerinden işlem gören bir mesajlaşma uygulamasıdır. Bu nedenle Windows 10 için Pıdgın kurulumunu merak edenler bir hayli fazla. 

Pidgin aslında XMPP protokolünü kullanılan bir program olup tamamen açık kaynaklı, çok platformlu bir mesajlaşma istemcisine sahiptir.

Bu sayede birden fazla mesajlaşma uygulamalarına da bağlanmanız sağlanır. Kurulum gerektirmeyen Pıdgın uygulaması ile sizde kolay bir şekilde mesajlaşabilirsiniz.

3- Patience

Bilgisayarın klasik oyunlarından birisi olan Soliteire’yi bilmeyen yoktur. Patience ise bunun birden fazla bir şekilde geliştirilmiş hali olarak bilinir. Eğer bilgisayar üzerinden kart oyunlarını seviyorsanız bu uygulama tam da size göre, Patience müzikli olması ve oynanış kolaylığı ile kurulum olmadan bilgisayarınızın en iyi uygulamaları içinde yer alır.

Patience kurulum için tek yapmanız gereken linke tıklamanız ve oyunu indirmenizdir.

4- Telegram

Dijital dünyanın ve son zamanların en popüler mesajlaşma uygulamalarından olan Telegram’da kurulum gerektirmeyen programlardan birisidir. Tek yapmanız gereken Telegram sitesine girip orada yer alan uygulamayı indirmektir.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum