24 Şubat 2021 Çarşamba

Nasıl Front-End Geliştirici Olunur?

Nasıl Front-End Geliştirici Olunur?

Front-end geliştiricisi olan yazılımcılar, web uygulama ve siteleri veya mobil uygulamalarda kullanıcıların karşılaşacakları ekranların tamamının, animasyon ve davranışlarını kodlayan kişilerdir.

Web geliştirme genel olarak Back-End ve Front-End olarak ikiye ayrılabilir. Front-End dilimize ön yüz olarak çevrilebilmektedir. Front-End, internet tarayıcısına ve bu internet tarayıcısıyla etkileşimde bulunan insanlara atıfta bulunulan, istemci tarafı olarak geçmektedir.

Front-End geliştirme işlemiyle uğraşan yazılımcılar, genel olarak HTML, CSS ve JavaScript gibi programlama teknolojilerin kullanımı gerçekleştirerek, grafik tasarımcıdan gelen web site veya uygulama tasarımını, HTML, CSS ve JavaScript programlama teknolojilerini kullanarak kodlara dökmektedir.

Front-End Geliştiricisi Nasıl Olunur ve Neler Bilinmelidir?

Front-End geliştirmeye karar veren bir kişi, temel olarak HTML, CSS ve JavaScript programlama teknolojilerini bilmelidir. Bu 3 teknoloji arasında en basiti ise, HTML’dir. Front-End geliştirme yapmak istiyorsanız, ilk olarak HTML teknolojisini öğrenmeniz, size başlangıç olarak fayda sağlayacaktır.

HTML içerisinde yazmış olduğunuz kodları görsel olarak çeşitlendirmek istiyorsanız o zaman, CSS teknolojisine ihtiyacınız olacaktır. CSS ile HTML kodlarını renklendirdikten sonra ise, JavaScript’i kullanarak yapmış olduğunuz tasarıma işlev katmanız gerekecektir.

Front-End geliştirici olabilmek için öncelikle, her şeye temelden başlayın ve bir konuyu merak edip, o konu hakkında araştırmalar gerçekleştirin. İnternet üzerinde Front-End geliştirici olmak için birçok yerli ve yabancı kaynak bulunmaktadır. Bu kaynakları araştırıp, kaynaklarla ilgili çalışmalar yaparak iyi bir Front-End geliştiricisi olabilirsiniz.

İyi bir Front-End geliştiricisi olabilmek için, İngilizcenin büyük bir önemi vardır. Çünkü yazılım ve programlama teknolojileri İngilizce olarak ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple, İngilizcenizin iyi bir seviyede olması, sizlere Front-End geliştiricisi olma yolunda büyük artı katacaktır.

HTML, CSS, JavaScript ve İngilizcenizi iyi bir şekilde geliştirdikten sonra, CSS frameworklerini incelemeye başlayarak, bu frameworklerin kullanımını öğrenin. CSS frameworklerine örnek verilecek olursa, Bootstrap en çok kullanılan frameworklerden biridir.

Front-End geliştirme yaparken Bootstrap frameworkünü kullanmanız, işinizi kolaylaştıracaktır. Bootstrap’ta yer alan grid sistemi, mobil uyumlu yani responsive tasarımlar çıkarmanızda sizlere büyük yardımcı olacaktır.

CSS frameworklerine giriş yapıp, yavaş yavaş kendiniz geliştirdikten sonra, Front-End geliştirici olma yolundaki bir diğer durağınız, JavaScript frameworkleri olmalıdır.

1 yorum

  1. Sheet metallic applications embrace aerospace, defense, automotive, power, industrial, medical, dental, and consumer merchandise. Upload your CAD information to get an instant online fabrication quote on custom shaped sheet metallic prototypes and production components. Lead occasions as fast as days and free standard transport on all US orders. During the last 35 high precision machining years in grain processing and materials dealing with, one sheet metallic company stands out. D&S Sheetmetal has been one of the best corporations that I actually have} had the pleasure to work with.

    YanıtlaSil

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum
EmoticonEmoticon