18 Şubat 2021 Perşembe

Yazılıma Hangi Dili Öğrenerek Başlanmalı?

Yazılıma Hangi Dili Öğrenerek Başlanmalı?

Yazılım öğrenmeye karar verildikten sonra kişilerin en çok çözüm aradıkları sorulardan biri, yazılıma hangi dili öğrenerek başlamalıyım sorusudur.

Yazılım ve programlama teknolojilerine yeni başlayan birinin en çok sorduğu sorulardan biri, yazılıma hangi dili öğrenerek başlamalıyım sorusudur. Bu sorun temel nedeni ise, yazılım ve programlama dünyasının bir derya olmasıdır.

Programlama ve yazılım teknolojilerine girmek ise bu deryaya açılmak olarak adlandırılabilir. Eğer bir kişi gerçekten yazılım ve programlama öğrenmek istiyorsa, o zaman hangi dilden başladığının bir önemi yoktur. Çünkü programlama dilleri temel mantık olarak birbirlerinin kopyalarıdır.

Bir programlama dilini çok iyi bir şekilde öğrenen bir kişi, diğer dillerin syntax’ını yani yazım şeklini öğrendikten sonra, o dili de öğrenmiş olur. Bundan dolayı, yazılıma hangi dili öğrenerek başlaması gerektiğini merak edenlerin öncelikle kendilerine şu soruyu sormaları gerekmektedir: “Hangi alanda yazılım geliştirmek istiyorum?”

Hangi alanda yazılım geliştirmek istediğine karar veren bir kişi, o alana yönelik olarak araştırmalar yaparak ve seçtiği alanda hangi dillerin kullanıldığı öğrenerek işe başlaması, o kişinin başarılı bir yazılım geliştirme sürecinde bulunmasını sağlayacaktır.

Yazılıma Başlarken Dil Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?


Yazılıma başlangıç açısından dil seçimi yapılırken, öncelikle var olan teknolojiler öğrenilmeli ve kişi hangi alanda çalışmayı daha çok sevecekse, o alanda yazılım geliştirme yapmalıdır.

Yazılıma başlangıç için yapılacak dil seçiminde bakılması gereken yazılım teknoloji alanları şu şekildedir:

  • Web Uygulamaları Geliştirme; HTML, CSS, JavaScript, SQL, PHP
  • Mobil Uygulama Geliştirme; Kotlin, Swift, JavaScript, Java, Dart
  • Oyun Geliştirme; C#, C++, JavaScript, Java
  • Arttırılmış Gerçeklik; Python, C++, Java, R
  • Hacking ve Siber Güvenlik; Python, C++, JavaScript, SQL, PHP
  • Veri Bilimi; Python, R, JavaScript, SQL, Matlab
  • Gömülü Sistemler; C, C++, Python, Ardunio, Assebmly
  •  Blokchain; C++, C#, Go, Java, Python

8 farklı alandan hangisinde yazılım gerçekleştirmek istiyorsanız bu alana yönelik olarak araştırmalar yapmalı ve bu alanlarda var olan programlama dillerini öğrenerek, yazılım geliştirmeye başlayabilirsiniz.

Yazılıma başlangıç için dil seçimi yapacak olan bir kişi, yukarıda yer alan yazılım teknolojilerindeki programlama dillerinden temelden ileri seviyeye doğru giderek, yazılım ve programlama geliştirme sürecini ilerletebilir.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum