1 Mart 2021 Pazartesi

Twitter Devre Dışı Bırakılan Hesabı Açma

Twitter Devre Dışı Bırakılan Hesabı Açma


Twitter hesabı açmak kadar Twitter hesabı kapatmak da bireylerin hakkıdır. Ayrıca Twitter hesabınızı kapatmak istemişseniz ancak daha sonra fikriniz değişmişe bu işlemi yapabilmeniz de mümkün.

Twitter Hesap Kapatma

Twitter devre dışı bırakılan hesabı tekrar aktif hale getirme, adından da anlaşılacağı üzere hesabınızı devre dışı bıraktığınızda bu işlemi geri almanızı sağlar. Bu işlem oldukça basittir. Twitter kullanıcısı olan herkes rahatlıkla bu işlemi gerçekleştirebilir.

Twitter, bireylerin düşünce ve görüşlerini yazılı olarak beyan ettikleri, farklı hesapların birbirini takip edebildiği, başka hesapların gönderilerini beğenebildikleri, yorum yapabildikleri ve yeniden Tweet’leyebildikleri bir mecradır. Ayrıca bu platform üzerinden hesaplar birbirine mesaj gönderebiliyor. Ancak elbette Twitter üzerinden canlı yayın yapma, hikaye paylaşma ve bunun gibi farklı işlemler de yapılabiliyor.

Twitter’ın bahsi geçen özelliklerinin dışında farklı işlemleri içeren özellikleri de bulunmakta. Twitter, kullanıcılarının yararını gözetmektedir. Bu nedenle herkese hitap eden bir platformdur. İsteyen her birey Twitter’a üye olabilir. Ayrıca isteyen her Twitter kullanıcısı hesabını kapatma işlemi de gerçekleştirebilir. Ancak Twitter hesabını kapatmak işlemi iki aşamadan oluşmaktadır.

Hesabı Tekrar Açma

Şayet Twitter hesabını kapatmak istiyorsanız ayarlar menüsünden Twitter devre dışı bırakma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumda 30 günlük bir süreç devreye girer. Twitter, bireylere kararından dönme ihtimaline istinaden kullanıcıya 30 günlük bir süre verir. Bu 30 günlük süre içerisinde bireyler tekrar platforma dönebilir. 30 günlük süre boyunca kişilerin kullanıcı adları da saklanır ve alınamaz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken unsur 30 gündür. Çünkü bu süreçte 30 günü aşmışsanız Twitter hesabınız tamamen kapatılır ve mevcut kullanıcı adınız, başkasının kullanabileceği hale dönüşür.

Twitter hesabını kapatma işleminin ardında 30 gün içerisinde hesabınızı yeniden aktif hale getirmek için Twitter devre dışı bırakılan hesabı açma işlemi yapabilirsiniz. Bunun için Twitter’ın resmi web sitesine giriş yapmalısınız. Burada giriş (login) sayfasına girin. Hesabınıza erişim yapmak için daha önce kullandığınız kullanıcı adı ve şifreyi kullanın ve giriş yap butonuna tıklayın. Daha sonda karşınıza hesabınızın yeniden etkinleştirilmesini onaylamanız istenen bir bildirim çıkacak. Bu bildirimi onaylamanız durumunda devre dışı bırakılan Twitter hesabını yeniden açabilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum