9 Mart 2021 Salı

Twitter Askıya Alınan Hesap Açma

Twitter Askıya Alınan Hesap Açma

Twitter askıya alınan hesapları açmanın yöntemi var mıdır? Twitter’da hesaplar neden askıya alınır? Twitter’a dair pek çok bilinmeyene bu sayede ulaşabileceksiniz.

Twitter Hesabı Askıya Alınması

Twitter, dünya üzerinde en çok kullanıcıya sahip olan platformlar listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. 2006 yılında hayatımıza dahil olan Twitter, diğer sosyal medya ağlarından farklı bir işleyişe sahiptir. Twitter’ın kendine has bir kitlesi bulunmaktadır. Bu kitle her ne kadar diğer platformları kullanıyor olsa da vazgeçilmezi Twitter’dır.

Twitter, pek çok özelliği ile diğer sosyal medya ağlarından ayrılmaktadır. Ancak bazı özellikler daha çok Twitter’a özeldir. Bilindiği üzere Twitter, fotoğraf ve video paylaşmaktan ziyade sınırlı karakterlerle düşüncelerin ve fikirlerin aktarıldığı bir platformdur. Düşünce ve fikirlerin paylaşılıyor olması ise haliyle zaman zaman kabul görmeyen paylaşımların oluşmasına neden olur. Diğer sosyal medya ağlarında olduğu gibi Twitter da diğer bireylerin güvenliğini korumak adına hesapları askıya alabilir.

Askıya alınan hesap belirli bir süre kullanılamaz hale gelir. Twitter’ın askıya aldığı hesaplardan engeli kaldırma tarihi kimi zaman belli iken kimi durumlarda bir süre belirtilmemiştir. Hesabın diğer hareketlerine göre değişmekle birlikte askıya alınan hesapların bir kısmı tamamen kapatılırken bazıları ise oldukça kısa bir süre içerisinde kullanıma açılır. Buradan da anlaşılacağı üzere, bir hesabı askıya alan da, kişiye uygulanan engeli kaldıran da Twitter’dır. Bu nedenle hesabı askıya alınan kişinin beklemesi en sağlıklı olandır. Fakat bazı kişilerin beklemek istemediği görülmektedir.

İtiraz Formu

Twitter askıya alınan hesabı açma işlemi dahilinde kullanılan bazı site ve programlar bulunmaktadır. Ancak bunların ne kadar işe yaradığı tartışmaya açıktır. Ayrıca bu yöntemler işe yarasa dahi yasal değildir ve bu daha büyük sorunları beraberinde getirir. Tüm bunlara ek olarak bu yöntemleri kullanmak başka güvenlik açığını da oluşturur.

Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğu zaman yapılması gereken işlemler belirlidir. Twitter hesabınız askıya alınmışsa, Twitter’ın askıyı kaldırmasını bekleyebilir veya bir form doldurarak hesabınızın askıya alınmasına itiraz edebilirsiniz. Twitter hesabının askıya alınması sonucunda doldurulan Twitter hesabı askıya alınması itirazı sonucunda itirazınız reddedilirse hesabınız tamamen kapatılacaktır.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum