24 Mart 2021 Çarşamba

Python - Kullanıcı Girişi Programı

Python - Kullanıcı Girişi Programı

Bugün sizlere python kullanıcı girişi örneği paylaşıyorum. Bu örnekte, kullanıcıdan kullanıcı adı ve şifre girmesini isteyerek bu kullanıcı adı ve şifrenin bizim belirlediğim değerlere eşit olması durumda ekranda "Başarıyla Giriş Yapıldı" eşit olmaması durumunda "Hatalı Kullanıcı Adı veya Şifre" yazdırıyoruz.

Python'da bulunan kullanıcıdan girdi almamızı sağlayan input fonksiyonunu kullanarak kullanıcıdan kullanıcı adı ve şifre girmesini istiyoruz ve bu değerleri belirlediğimiz k_adi ve k_sifresi değişkenlerine atıyoruz. 

k_adi=input("Kullanıcı Adı Giriniz: ")
k_sifresi=int(input("Şifre Giriniz: "))

Şart yapılarını (if/else) kullanarak, kullanıcının belirlediğimiz değerlere uygun giriş yapıp yapmadığını kontrol ediyoruz. Python şart yapıları hakkında daha önce paylaşmış olduğum yazıyı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Burada kullandığımız and operatörü iki şartında True olması durumda bloktaki işlemi gerçekleştiriyor.

if kadi=="ozgur" and ksifre==595959:
    print("Başarıyla Giriş Yapıldı")
else:
    print("Hatalı Kullanıcı Adı veya Şifre")
Böylelikle python dilini kullanarak basit bir kullanıcı girişi tasarladık. Bu aynı zamanda input ve if else kullanımını içeren bir örnek program oldu.

Program Görselleri

Hatalı Kullanıcı Girişi

Python - Kullanıcı Girişi Programı



Başarılı Kullanıcı Girişi

Python - Kullanıcı Girişi Programı

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum