3 Mart 2021 Çarşamba

Wordpress ile Web Site Kurulumu

 

Wordpress İle Web Sitesi Yapımı


Herhangi bir yazılımcı bilgisine sahip olmadan ya da bir yazılımcıdan destek almadan kendinize ait bir site kurabileceğinizi biliyor muydunuz? Wordpress site kurmanızı sağlayan bir sistemdir.

Wordpress Nedir?

Web sitesi oluşturmak, günümüzde pek çok bireyin veya işletmenin hayali ve yakın gelecekleri planları arasında yer almaktadır. Ancak web sitesi kurma işlemine pek çok insanın cesaret edemediği görülmektedir. Çünkü bireylerde bir web sitesinin kurulabilmesi için detaylı bir yazılım bilgisine sahip olunması gerektiği yanılgısı bulunmaktadır. Oysa çeşitli yöntemlerle yazılım bilgisine sahip olunmadan da web sitesi oluşturulabilir.

Bilindiği üzere teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık işlemler online ortama aktarılmış durumdadır. Bu durum neticesinde çağa ayak uydurmuş ve işlemlerini online ortama aktarabilmiş olan firmalar ve küçük işletmeler büyük kazançlar elde ediyorken çağın gereklerini yerine getiremeyen firma ve işletmelerin giderek kan kaybetmekte olduğu ve durumun da hızlanarak devam edeceği görülmektedir.

Özellikle son 20 yıl içerisinde, pek çok işletme kendisine bir web sitesi oluşturarak çağın gereklerine ayak uydurma yolunda bir adım atmıştır. Siz de bir yazılımcıdan ya da bir yazılım şirketinden destek almadan kolaylıkla kendi web sitenizi oluşturabilir ve rekabette ben de varım diyebilirsiniz.

Web sitesi oluşturabilmek için kullanılan yöntemler bulunmaktadır. Bunlara içerik yönetim sitemi adı verilir. Halihazırda tercih edilmekte olan birden fazla sayıda içerik yönetim sistemi bulunmaktadır. Ancak bunlardan en önemli ve etkili olanı hiç kuşku yok ki WordPress’tir. Wordpress ile hiçbir kodlama bilgisine sahip olmadan ve bir yazılımcıya ihtiyaç duymadan yalnızca tıklamalar vasıtasıyla çeşitli içerikler üretebilir ve bu içerikleri yayınlayabilirsiniz.

Wordpress üzerinde yapılan işlem genellikle yazı ve sayfa oluşturma şeklinde devam etmektedir. Wordpress’in bu özelliği, kişinin oldukça kısa bir zaman dilimi içerisinde bir web sitesi oluşturmasını sağlayacağı gibi aynı zamanda bu web sitesine oluşturduğu içerikleri ekleyebilmesini de sağlar. Peki, wordpress ile web site kurulumu nasıl olur?

Web Site Kurulumu

Wordpress Site Kurma

Wordpress kullanarak kendi web sitenizi oluşturmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk işlem, ana içeriği tanımlamaktır. Burada anlatılmak istenen, web sitenizi ne için oluşturduğunuzu belirlemektir. Bu kısım oldukça önemlidir. Çünkü burada yapacağınız tercih, sonraki adımların da belirleyicisi olacaktır. Eğer kurmak istediğiniz web sitesi için ana içeriği kendi tanımlamış ve karar vermişseniz sıra alan adı seçme işlemine gelmektedir. Alan adı, kullanıcıların sizi bulması için kullanacakları isimdir ve bu nedenle burada da dikkatli bir seçim yapılmalıdır.

Eğer bu basamakları geçmişseniz sırada web hosting hizmeti seçme işlemi bulunmaktadır. hosting sağlayıcısı seçerken ihtiyaç karşılar nitelikte, kullanımı kolay ve ekonimk bir hosting sağlayıcısı seçmeniz sizin yararınıza olacaktır. Bu aşamayı tamamladıktan sonra ise Hostinger’ın kontrol panelinden birkaç tıklama ile WordPress site kurulumu işlemine geçilir.

Wordpress site kurumunda url, dil, yönetici kullanıcı adı, yönetici şifresi, yönetici e-pota adresi, web sitesi başlığı gibi alanları doldurmanız ve doldurduktan sonra da yükle butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemlerin ardından sıra teme seçme aşamasına gelir. Tema seçme aşaması da diğer aşamalar kadar önemli ve değerlidir. Zira seçtiğiniz tema, sitenizin görünüşüdür. İlgi çeken bir görünüşe sahip olabilmek için doğru tema kullanımına özel göstermelisiniz.

Bu işlemlerin ardından sıra eklenti yükleme seçeneğine gelir. Eklenti yüklemek de diğer işlemler kadar önemlidir. Çünkü eklenti yükleme işlemi site yönetici geliştirme, web site güvenliği bunun gibi çeşitli durumları kapsamaktadır. Tüm bu adımları başarı ile uygulamışsanız son olarak web sitesinin trafiğini arttırmak adına seo çalışmaları gerçekleştirebilir ve wordpress ile site kurma işlemini başarı ile tamamlayabilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum