8 Mart 2021 Pazartesi

Youtube’dan Ne Kadar Para Kazanabilirim?

Youtube’dan Ne Kadar Para Kazanabilirim?

Günümüzde teknolojik gelişmeleri yakından takip eden kişiler Youtube üzerinden para kazanmanın yollarını arıyor. Aynı zamanda ne kadar kazanç elde edeceklerini de merak ediyor.

Dünya genelinde kullanımı yaygın olan Youtube, aynı zamanda kullanıcılarına para kazanma imkânı da sunuyor. Youtube kazancı hedef kitleye ve lokasyona göre değişken bir durumdur. Örneğin; 1.000 Youtube görüntülemesi olan kişi 0.5-2 $ arasında kazanç sağlar. Bu rakamda her zaman değişkendir. Ayrıca çoğu kanal her 1.000 görüntülemede 0.5 $ kazanç sağlamakta. Youtube kanalı olan ve bu işten para kazanmak isteyen kişiler düzenli olarak diğer kullanıcıların dikkatini çekecek videolar yüklemelidir. Bu sayede hem abone sayısı artar hem de daha yüksek kazanç elde edilir.

İnternetten para kazanmanın en popüler yollarından biri olan Youtube, kanal sahibi kişilere paralar kazandırıyor. Her 1.000 izlenmede 1 TL kazanıldığı gibi 3-4 TL’de kazanılabilir. Aslında sadece izlenme ile para kazanmanız oldukça düşüktür. Genellikle kanalını büyütmüş kişiler reklam alarak daha yüksek kazançlar elde etmektedir. Bu reklama tıklayan ve 30 saniyeden fazla izleyen kişiler para kazanmaktadır. Youtube reklamcılığı Adwords yönetmektedir. Dolayısı ile videonuz milyonlarca izlense ve bu milyon kişi 30 saniye boyunca videonuza izlemezse veya videonuza tıklamazsa para kazanamazsınız.

Youtube Kanalından Para Kazanmanın Yolları

Youtube kullanıcılarına para kazanması için pek çok yöntem sunuyor. Youtube kanalınızda yayınlayacağınız videoları kitlenize uygun türde seçmelisiniz. Örneğin; hedef kitleniz 20-50 yaş arasında kadın ise ilgilerini çekecek videolar düzenlemelisiniz. Aynı zamanda Youtube’da belirli anahtar kelimeler her zaman daha çok kazandırır. Örneğin; reklamcılar ‘’ucuz telefon kılıfı’’ tıklama başına maliyeti 2,75 TL olarak ödeme yaparlar. Bunun gibi benzeri kazançlar için reklamcılar ile iş birliği yapılmalıdır.

Youtube kanalınızda güncel, komedi, sağlık ve benzeri içerikler her zaman dikkat çekicidir. Dolayısı ile hem görüntülemeden hem de reklam alarak para kazanabilirsiniz. Yani tıklama başına maliyetiniz 0,15 $ olduğunu varsayarsak aylık kazancınız 1500 TL olur. Google bu kazancın %45’ini almaktadır. Sizin net kazancınız ise 825 TL olur. Böylece 1.000 izlenmede 0,82 TL kazanırsınız.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum