7 Mart 2021 Pazar

AirPods Resetleme Nasıl Yapılır?

AirPods Resetleme Nasıl Yapılır?

Apple’ın orijinal AirPod’ları, fabrika ayarlarına döndüren bir sıfırlama görevi bulunmaktadır. Peki, airpods resetleme nasıl yapılır?

Apple yeni nesil ürünlerinden biri olan AirPods cihazı ile bizlere mükemmel ses deneyimini sunabiliyor. Yeni modelleri üzerinden bu deneyimin kalitesi daha da artıyor. Apple’ın AirPods ürünü bizlere birçok noktada kolaylıklar sağlayabiliyor. En önemli özelliklerden bir tanesi ise kulaklıkların kablosuz bir şekilde kullanılabilmesidir. Cihaz bizlere kablosuz bir şekilde kolayca bağlantı kurmamıza yardımcı oluyor.


Uzun menzilde bağlantı yapılmasını sağlayan kulaklıklar ile kablosuz bir şekilde saatlerce müzik dinleyebilirsiniz. Böylece her alanda müziğin keyfini doyasıya çıkarabiliyoruz. Cihaz üzerinde yazılım güncellemeleri ile yazılımsal sorunlarında önüne geçebilirsiniz. AirPods kullanıcıları genel olarak cihazlarında herhangi bir yazılımsal problemle karşılaşmıyor. Fakat bu durum her kullanıcı da geçerli olmuyor. Bazı nedenlerden dolayı Apple AirPods ürünlerinde bazı problemlerle karşılaşabilirsiniz. AirPods resetleme ve AirPods Pro sıfırlama gibi soruları merak ediyorsanız bu konuda sizlere yardımcı oluyoruz.

Neden Yapılır?

Apple’ın kablosuz kulaklıklarıyla alakalı sorunlarınız bulunuyorsa ya da kulaklıkların şarjı normalden daha kısa sürede bitiyorsa AirPods resetleme işlemini yapmanız gerekebilir. Bu işlem sonucunda kulaklığınız eskisi gibi sorunsuz çalışacaktır. Cihazlara yapılan bazı güncellemeler sonrasında AirPods’larınız düzgün çalışmayabilir. Bu yüzden sıfırlama işlemini yapmalısınız. Çoğu AirPods kullanıcısı düzgün çalışmayan kulaklıklarını sıfırlayarak eski hallerine getirebiliyor. Aşağıda bu işlemleri nasıl yapacağınızı adım adım paylaşıyoruz.

  • AirPods’larınızın şarj şarjlı olduğundan emin olmalısınız.
  • Cihaz üzerinden Ayarlar sekmesine gidin.
  • Bluetooth’a giriş yaptıktan sonra AirPods’unuzun yanında bulunan “i” işaretine tıklayarak aygıtı unut seçeneğini tıklayın.
  • Şarj kutusunun kapağını açın.
  • Kapak açıkken şarj kutusunun arkasında yer alan düğmeyi en az 15 saniye basılı tutun.
  • Üzerinde bulunan dahili ışık beyaz renkten sarı renge yanıp sönerek geçiş yaptığı zaman cihaz sıfırlanacaktır.
  • Eğer kablosuz şarj kutunuz bulunuyorsa, bu ışık kasanın önünde olacaktır.
  • AirPods’larınızı cihazınıza bağlayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

AirPods’larınızı sıfırladığınız zaman kulaklıklarınız iCloud hesabınıza bağlı olan cihazları otomatik olarak göremeyecektir. Sıfırlama yapılmış olan AirPods kutusunu iOS cihazının yanında açtığınızda AirPods’ları ilk defa kullanacakmışsınız gibi kurulum yapmalısınız. Apple’ın kablosuz kulaklığıyla ilgili sorunlarınız bulunuyorsa AirPods sıfırlamanız sorun çözücü olabilir.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum