13 Mart 2021 Cumartesi

Güvenli İnternet – Internet Lock Yazılımı ve Detaylı Kullanımı

Güvenli İnternet – Internet Lock Yazılımı ve Detaylı Kullanımı

Bir ağın güvenli olması o ağ için en önemli unsurlardan birisidir. Zira ağ güvenliği sayesinde zararlı yazılımların bulaşma riski de ortadan kalkmış oluyor.

Bir güvenli ağ yardımıyla saldırganlardan korunma olasılığı da oluşmuş oluyor. Güvenli ağın oluşması ile bazı iş yerlerinde, okul, veya işletmelerde kullanılan internette güvenli hale geliyor.

Tabii ki tamamen güvenli bir ağdan söz edemeyiz. Çünkü bir ağa bağlanan başka bilgisayar ya da mobil cihazlar sayesinde bu ağlara saldırganlar için kapı aralanmış oluyor. Bu ağlara giren siber korsanlar güvenli ağ bile olsa işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Bir Ağın Güvenli Olabilmesine Ne Yardımcı Olur?

1- Güncellemeler

İlk sıraya güncellemeleri koyabiliriz. Cihazınıza gelen güncellemeler sayesinde giderebiliriz. Çünkü güncellemeler cihazınızda oluşan herhangi bir güvenlik açığını gidermek için vardır. Bu güvenlik açığını gidermek için bu güncellemeleri yapmalısınız. Neyse ki çoğu bilgisayar ve ağa otomatik olarak güncelleme yapılmaktadır. Bu da güvenlik açığı riskini bir nebze de olsa ortadan kaldırmaktadır.Eğer güvenli bir ağa sahip olmak istiyorsanız güncellemelerin otomatik olduğundan emin olun.

2- Anti Virüs ve Kötü Amaçlı Yazılım Koruması

Bir ağa sızan zararlı yazılımları defetmek için önemli olan unsurlardan birisi iyi bir anti virüs programına sahip olmaktır. Bu sayede ağa sıza zararlı yazılımları kolay bir şekilde defetmiş olursunuz. Çünkü zararlı yazılımlar ağınıza girerek sizin kişisel bilgilerinize dahi erişebilir.

3- Ağ Güvenlik Cihazları

Eğer bir kuruluşta ya da bir okuldaki internetin güvenli bir hale getirmek istiyorsanız zaten var olan güvenlik duvarına yeni bir duvar daha örebilirsiniz. Böylece herkes tarafından kullanılan ve siber korsanlar için kapı aralayan bu yerlere engel olmak için IDS, UTM veya bir VPN uygulaması kullanabilirsiniz. Böylece var olan güvenlik duvarına ek bir katkı sağlarsınız.

Secure Network İnternet Lock Yazılımı

Bu güvenlik duvarına katkısı olan yazılımlardan birisi de İnternet Lock yazılımıdır. Internet Locku kısaca tanımlayacak olursak internet bağlantıları ve programlar için oluşturulan erişim denetimi ve parola koruması çözümüdür. İnternet Lock sayesinde hem var olan programları hem de internet bağlantısını kontrol edebilirsiniz.

Internet Lock kullanımı ile interneti kısıtlamak veya parola internet erişimi, internet erişimi zamanlama korumak, belirli IP adresi veya alan adı internet programları koruyabilir ve belli bir limit belirleyerek interneti kullanacak farklı kişilerin zararlı sitelere ve erişimi yasaklı sitelere girişini engelleyebilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum