18 Mart 2021 Perşembe

Youtube Geçmişi Otomatik Olarak Nasıl Silinir?

Youtube Geçmişi Otomatik Olarak Nasıl Silinir? 

Youtube, milyonlarca kullanıcı olan video izleme platformlarından birisidir. Bu nedenle birçok kişi Youtube kullanmayı az çok bilmektedir.

Fakat bazen Youtube’da bilmediğimiz durumlar da olabiliyor, bunlardan birisi de Youtube geçmişinin nasıl silineceği? Sorusudur. Çünkü izlediğimiz videolar ve arattığımı videoların başka insanlar tarafından görülmesini istemediğimiz de buna başvururuz. Youtube geçmişini toplu olarak silmek veya geçmişin otomatik olarak silinmesini isteyebiliriz.

Bunun için Google kullanıcılarına arama ve etkinlik geçmişinizi silmeniz için bir araç sunuyor. Varsayılan olarak ayarladığınızda verileriniz sonsuza dek saklanır. Ancak her üç ve on sekiz ay da sunuculardan silinebilir.

Geçmişi Youtube Uygulamasından Otomatik Olarak Silme

Google’ın sunduğu bu yol sayesinde var olan etkinliklerinizi hızlı bir şekilde otomatik olarak silebilirsiniz. Otomatik olarak silme işlemini telefonunuzda veya tabletinizden hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bu kullanışlı bir şey çünkü tüm YouTube izleyicilerinin yüzde 50'sinden fazlası video hizmetini Youtube mobil uygulamalarında gerçekleştiriyor.

Youtube Geçmişi Otomatik Olarak Nasıl Silinir?


Başlamak için cihazınızda "YouTube" uygulamasını açın. Ana ekranınızda veya uygulama çekmecenizde bulamazsanız, Menü kısmında arama butonunda uygulamayı kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Uygulamayı girdikten sonra sağ üst köşede hesap sekmesine tıklayıp profilinize giriş yapın.

Burada açılan listenin en altına giderek “Ayarlar” seçeneğini seçin.

Geçmiş ve gizlilik sekmesine gidin ve burada Tüm Etkinliği Yönet seçeneğini seçin.

Açılan sayfada Youtube Geçmişi sayfasına gelmiş olacaksınız. Önceden izlenen Youtube videoları burada görülür, Youtube videolarının hemen üzerinde bulunan Otomatik Silme seçeneğine dokunun.

Hiçbir geçmişi saklamak istemezseniz YouTube'un izlediğiniz videoların ve yaptığınız aramaların geçmişini tutmasını durdurmak için YouTube Geçmişi Aç altında yer alan "Ayarı değiştir" seçeneğine dokunarak geçmişi biriktirmesini durdurabilirsiniz.

Burada yer alan sayfada Youtube geçmişinizi ne kadar süreyle saklaması gerektiğini seçiniz. Geçmişiniz sadece manuel olarak silinir. Youtube’un 18 veya üç aydan eski geçmişi otomatik olarak silmesi için bu seçeneği de seçebilirsiniz.

Bu seçimi yaptıktan sonra ileri sekmesine dokunuz. Bu sayfada YouTube Geçmiş Etkinlik sayfası, kararınızın ne anlama geldiğini açıklar. Ayrıca, otomatik olarak silinecek birkaç video geçmişi örneği de burada listelenecektir.

Son olarak otomatik YouTube geçmişi ayarını kaydetmek için "Onayla" ya dokunun.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum