11 Mart 2021 Perşembe

Instagram’da Fake Hesap Nasıl Anlaşılır?

Instagram’da Fake Hesap Nasıl Anlaşılır?

Instagram’da fake hesap konusunda merak edilen birçok soru vardır. Bu sorulara cevap bulmak isteyenlere rehber hazırladık.

Instagramda ve diğer benzer sosyal medya uygulamalarında hemen her insanın ortak şikayeti olan fake yani sahte hesap, içinde bulunduğumuz sosyal iletişimlere de oldukça kötü etkiler bırakmaktadır. Birçok kişinin gerçekliğinden emin olamadığı fake hesaplar nedeniyle sosyal medya güvenirliliği gerçekten de büyük bir tehdit altındadır. Peki bir hesabın fake olduğunu nasıl anlarız? İşte birkaç ipucu.

Profil Fotoğrafına Bakın

Paylaşımlarda bulunan hesabın en ön plana çıkan özelliği elbette ki profilidir. Bu profili de belirgin eden seçilen fotoğrafın kendisidir. Instagramda Fake hesaplarda genelde kullanılan fotoğraflar ya ünlü kişilere ya da gerçek dışı kişilere ait olmaktadır. Gerçek kişilerde profil fotoğrafları kendilerine ait olmaktadır ve aynı zamanda içeriklerde de bunu görebilmeniz mümkündür.

Paylaşımlarını Gözlemleyin

Instagram fake hesapları genelde az paylaşım içermektedir. Ya ilk oluşturulduğu sırada yapılan bir paylaşım ya da birbirini tekrar eden paylaşımlardır. Üstelik hile yoluyla fake yorumlar ve ek paylaşımlar da içerebilir. Eğer iyi bir gözünüz varsa fake paylaşımları da net olarak görebilirsiniz.

Hikaye Eksikliği

Hikaye paylaşım özelliğinin ilk defa başlatıldığı Instagramda fake hesapları anlamanın yolu da hikayelerin eksik ya da hiç olmamasıdır. Fake hesaplarda orijinal ve birbirinin devamı niteliğinde hikaye paylaşımlarını göremezsiniz. Bunun nedeni elbette sahte olmasıdır. Gerçek kişilerin sahte videolara ihtiyacı olmadığından bulundukları yerde bir hikaye paylaşmaları çok kolaydır ancak fake bir hesaptan bahsediyorsak bunun sağlanması oldukça zordur. Şüphe duyduğunuz hesabın hikaye paylaşımlarını gözden geçirin. Unutmayın ki Instagramda hikaye geçmişi yer almamaktadır. Bu nedenle de fake hesapçılar hikaye paylaşmaya gerek duymayacaklardır.

Yetersiz Fotoğraf İçeriğini Denetleyin

Hesaplarda paylaşılan fotoğraflar hesabın gerçekliğine dair çok fazla bilgi içermektedir. Gerçek profillerde mutlaka gerçek kişilerin birbirinden farklı zaman ve yerde çekilmiş fotoğraflarına rastlanmaktadır. Ya da kendi firması adına hesap açmış bir kişi de firması adına kurumsal anlamda içerik oluşturmaktadır. Ancak sahte hesaplar böyle bir içeriği oluşturmakta zorlanacaklardır. Mutlaka dengesiz bir içerikle karşılaşacaksınız ve bu durumda hesabın gerçek olmadığını kolaylıkla anlayacaksınız.

Sahte Yorum ve Beğeniler

Maalesef en büyük problemlerden biri de sahte yorumlar ve beğenilerdir. Rating yükseltmeleri için Instagram’da fake hesaplara başvuran kullanıcıların ortaya çıkardığı ve satın aldığı bazı hileler ile bu yola başvurulmaktadır. Bu konuda yapılacak ilk şey beğenilerin izini sürmektir. Beğeni yapan hesaplara bakmalısınız. Mutlaka tekrar eden ve birbirinin aynısı mesajların farklı hesapla kullanıldığını göreceksiniz. Bunu gördüğünüzde bilin ki bu fake hesaptır.

1 yorum

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum
EmoticonEmoticon