12 Mart 2021 Cuma

Konum Geçmişi Nasıl Öğrenilir?

Konum Geçmişi Nasıl Öğrenilir?

Google Maps'te konum geçmişi nasıl öğrenilir? Geçmişinizi silmek için neler yapabilirsiniz? Bu konuda tüm detayları sizlerle bir araya getiriyoruz.

Android tabanlı telefonlar, Google ile çok fazla veri paylaşmaktadır. Google Timeline uygulaması paylaştığınız verilerin konumlarını alıyor ve saklıyor. İsterseniz konumla ilgili verileri de indirmenizi sağlıyor.

Google'ın asıl amacı kullanıcılara verimli internet deneyimini sunabilmektir. Konum bilgileri en önemli detaylardan bir tanesidir. Özelliği bulunduğunuz trafikte yoğun saatlerin gösterilmesi gibi amaçlarla kullanılan Google konum bilgisi pek çok konuda kullanıcılara avantaj sunabiliyor. Konum bilgileri, internet adreslerine de büyük kolaylıklar sunuyor.

Google Konumumu Nasıl Biliyor?

Kullandığınız ürünlere ve seçtiğiniz ayarlara bağlı olarak, konum bilgileriniz Google tarafından kayıt altına alınıyor. Google ürünlerini kullanırken IP adresiniz ya da cihazınızın konumu gibi gerçek zamanlı olarak Google sitelerine aktarılır.

Konum Geçmişi Öğrenme

Telefonunuz yoluyla kayıt altına alınan konum bilgilerini görmek için;

  • Google Maps Timeline'ı açın. 
  • Timeline'a Google Maps bölümünü tıklayın. 
  • Menü düğmesi > Zaman çizelgesi yoluyla da konum bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz.

Bu bölüme giriş yaptığınız zaman konum detaylarını inceleyebilirsiniz. En sık ziyaret ettiğiniz konumları buradan inceleyebilirsiniz. Konuma tıkladığınızda, bu konumu en son ne zaman ziyaret ettiğinizi de görebilirsiniz.

Gezi üzerine tıklayarak yolculuğuz hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Fotoğraflarınızı Google Fotoğraflar üzerinde saklamanız durumunda bu konumlarla ilişkili fotoğrafları da görebilirsiniz.

Google Konum Geçmişi

Google konum geçmişini etkinleştirirseniz bu hizmeti kullanmasanız bile oturum açtığınız cihazların kesin konumu saklanmaktadır. Böylece zaman çizelgenizin oluşturulması sağlanır. Konum bilgisi Google tarafından sunulacak önerilerin desteklenmesi için de kullanılmaktadır. Zaman Çizelgenize kaydedilen bilgileri istediğiniz zaman inceleyebilir ya da silebilirsiniz.

Konum Geçmişi özelliğini açmanız Google’ın sizlere öneri sunmasını sağlar. Konum geçmişinin aktifliğini kontrol etmek Google oturumunuza bakabilirsiniz.

Konum Geçmişini Silme

Konum geçmişini kapatmak isterseniz, Etkinlik kontrolleri sayfasına giriş yapın. Daha sonra konum geçmişi altında yer alan duraklat düğmesine tıklayın. Google Maps'te kayıtlı tüm konum bilgilerini silmek isterseniz;

  • Google Maps Timeline'a gidin. 
  • Ayarlar > Tüm konum geçmişini sil'e tıklayın.

Cihazınız üzerinden tüm konum geçmişini silmek isterseniz tek tek silebilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum