25 Mart 2021 Perşembe

Yazılımcı Nasıl Olunur?

Yazılımcı Nasıl Olunur?


Yazılımcı nasıl olunur
maaşları ne kadardır gibi birçok soruya cevap arayan gençler sektörün gözdesi bilişim dünyasının temeline ilerlemeye başladı. Kodlama dersek yanılmış olmayız çünkü ilkokul seviyesinden itibaren başlayan bu uygulamaların başarılı sonuçlar vermesine yardımcı olan sektörde başarılı yazılımcılara ciddi bir ihtiyaç duyuluyor.

Hayatı kodlamak diye başlayan kişisel gelişim yazılarında mesleğin dikkat çeken teknolojik kısmında iyi bir sonucun alınmasını sağlayan çabalar ön plana çıkmaktadır. Sürekli öğrenmesi gereken ve bu çabayı kaybetmemesi gereken yazılımcılar, sektör açısından son derece aranılan bir meslek grubu olmuştur.

Öğrenmesi ve öğretmesi gereken birçok yazılımcının disiplinli ve prensip sahibi olması gerekmektedir. Bu yüzden sadece yazılım bilip kendi projelerini geliştirmeleriyle yetinecek olan kişilerin uygulamaları yeterli gelmeyebilir. Disiplin ve prensibin de önemli olduğu bu sektörde gereksiz samimiyet ve para odaklılık size çok şey kaybettirecektir. Peki yazılımcı nasıl olunur?

Bilgisayar Programcılığı Eğitimi

Üniversitelerin Bilgisayarla ilgili bölümlerinden mezun olmanız iyi bir yazılımcı olmanızı sağlamaz. Genelde programcılığı tercih eden birçok kişi alaylı olarak yetişmiş ve kendi çabalarıyla birçok temeli öğrenmiştir. Üniversite eğitimi size mükemmel bir etiket kazandıracağından son derece önemlidir. Bu yüzden çekirdekten yetişerek hayata atılabileceğiniz gibi üniversite eğitimi alarak da birçok avantaj elde edebilirsiniz. Ortaöğrenim mezunu olanlar genelde 

Halk Eğitim merkezlerinin ilgili bölümlerinde eğitimlerini sürdürmektedir. Bilişim bölümlerinde eğitim alan birçok kişi, kodlama kamplarına katılarak birçok başarılı sonuç alabilir. Yazılımcı olmak gibi bir hayali olan insanların 8-10 günlük bu kamplarla iyi bir deneyim kazanmaları söz konusu olmaktadır.

Yazılımcının Özellikleri

İyi bir yazılımcı olmak için birçok yöntem vardır. Bunlar arasında ilk dikkat çekenler mesleğe gönül ve zaman verebilen kişilerdir. Hazırcı olmayan yazılımcı adaylarının kendilerini geliştirmesi oldukça önemlidir. Algoritma konusunda başarılı olan birçok kişi teknoloji dili olan İngilizce’yi de bildiğinden kodlamanın ötesinde bir bilgiye sahip olmalıdır. Genelde aşağıdaki dillerin bilinmesi son derece önemlidir.

  • Visual studio; Visual basic, Visual C# ve Visual C++
  • Rad Studio; Delphi, C ++ Builder
  • Dev C+
  • Dev Pascal
  • Lazarus
  • Eclipse
  • Android Studio
  • Mono Develop
  • ASP.NET
  • Python
  • Java

Aynı zamanda TCP/IP protokolleri konusunda ciddi bir bilgi sahibi olunması önemlidir. Sektörü yakından takip etmek gelişmeleri de ilk elden anlamanızı sağlayacaktır. Bu yüzden güncel yazılım dillerine hakim olmanız son derece önemlidir. Yazılımcı maaşları da bu bilgilerin arttığı oranda artmaktadır. 

Şirkette çalışmanın yanı sıra özel işler de alarak daha yüksek gelirin elde edilmesi mümkün olmaktadır.

Yazılımcı Maaşları Ne Kadar?

Yeni mezun olan ortalama bir yazılımcının maaşı 4500 TL’den başlamaktadır. Sadece üniversite eğitimi yeterli değildir. Bu yüzden kişinin mesleki açıdan kendini geliştirmesi son derece önemlidir. Bu gelişimin sağlanması için, dünya genelindeki sektörü yakından takip etmeniz son derece önemlidir.

Deneyim sahibine ve tecrübe yılına göre değişen yazılımcı maaşları 10 yıl ve üzerindeki bir yazılımcı için 13 bin 800’lerde olabilmektedir. Tabi bu durum tamamen şirket politikası ve kişinin başarı oranına göre değişmektedir. Uzaktan çalışma imkanı da bulunan yazılımcı maaşları piyasa koşullarında son derece ekonomiktir.

Yazılımcının Çalışma Şartları

Yazılımcıların çalışma şartları son derece yoğundur. Çünkü bilişim sektöründe olan birçok meslekte olduğu gibi bu meslekte de son derece emeğin karşılığı tam olarak yapılmamaktadır. Yazılımcı çalışma şartları  için haftanın 7 gününün full olduğunu söylesek yeridir. Çünkü şirketlerin özel bir bölümü olan ve güvenliği yakından ilgilendiren bu alanlarında ciddi çalışma saatlerinin söz konusu olması nedeniyle esnek olmadığı bilinmelidir.

Bilgisayar sektöründe çalışan birçok kişide olduğu gibi bu kişilerde de freelance çalışma imkanı vardır Home ofis ya da bağımsız olarak çalışmak isteyenler için son derece önemli olan bu meslek, deneyim ve gelişimi gerektirmektedir. 

Sadece eğitimini alıp bu sektöre girerseniz başarı olmanız zor olabilir. Bu yüzden düzenli olarak bilgi almak, kendinizi geliştirmek ve mesleğin gereksinimlerini yakından takip etmek gibi süreçlere tanıdık değilseniz mutlaka düzenli bir çalışma rutini olan diğer meslekleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

0 Yorum

Yorum Gönder

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum