5 Mart 2021 Cuma

Bilgisayar Kapanma Sorunu ve Çözümü 2021

Bilgisayar Kapanma Sorunu ve Çözümü 2021

Sürekli bilgisayar başında vakit geçirenlerin sorunlarından birisi olan bilgisayarın kendi kendine kapatma sorunu bir çoğumuzun başına gelmiştir. Bu yazımızda bu sorunun çözümlerini ele alacağız.

Bilgisayar başında önemli bir işiniz var ya da online bir oyunu tam kazanacaksınız bir an da bilgisayar kapandı. Böyle bir durumda kullanıcıların çoğu sinirleniyor. Çünkü yapılan tüm işlemleri sil baştan yapmak zorunda kalıyorlar. Bu yazımızda ele aldığımız çözümlerle artık bilgisayarınızın kendi kendine kapanma sorunu ortadan kalkacak.

Bilgisayarın Kendi Kendine Kapanmasının Nedenleri Nelerdir?

Bilgisayarın kendi kendine kapanmasının çok farklı nedenleri var, bu nedenlere bakacak olursak;

  • Aşırı ısınma sorunu
  • Donanım yazılımları sorunu
  • Kötü amaçlı yazılım sorunu

Tüm bu sorunları alt başlıklarda tek tek ele alıp çözümlerini sunacağız.

Aşırı Isınma Sorunu ve Çözümü

Bilgisayar kullanırken başımıza gelen sorunlardan birisi de bilgisayarın aşırı ısınması sorunudur. Bu sorun büyük ihtimalle bilgisayar kasasındaki fanın düzgün çalışmamasından kaynaklanmaktadır.

Bunun dışında oynadığınız herhangi bir oyunu bilgisayarınız kaldırmıyorsa bilgisayarınız ısınabilir. Özellikle grafik kartının yetmediği durumlarda bilgisayarınız aşırı ısınabilmektedir. Aynı şekilde şarj kabloları doğru bir akım üzerinden istenilen güç aktarımını sağlamıyorsa hem güç kaynağı hem de bilgisayar ısınır.

Bu sorunun çözümü ise eğer laptop kullanıyorsanız altında yer alan fan kapağını çıkarmadan süpürge yardımıyla temizleyebilirsiniz. Eğer masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız. Kasa kapağını çıkarıp fanı temizleyebilirsiniz.

Donanım Yazılımları Nedeni ve Çözümü

Laptop olsun masaüstü olsun her bilgisayarda donanım sorunları bulunmaktadır. Bu donanım sorunlarının çözülmesi durumunda bilgisayar kendi kendine kapanabilir.

Bu sorunun çözümü için ise bilgisayarınıza sonradan eklediğiniz donanımlara bakmalısınız. İlk donanımlar genelde sorun çıkarmaz. Son eklediğiniz donanımlara bakmak için Aygıt Yöneticisine girmelisiniz. Aygıt yöneticisinde kontrol ettiğiniz donanımla birlikte sorununuz çözülecektir.

Kötü Amaçlı Yazılımlar Nedeni ve Çözümü

Bir diğer sorunda bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılımlar sızdığıdır. Eğer bilgisayarınız her aynı saatte ve aynı programlar çalışırken kendi kendine kapanıyorsa bu sorun var demektir.

Bu sorunun çözümü için ise iyi bir antivirüs programı yüklemek olacaktır. Böylece zararlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz.

1 yorum

  1. A giant number of processes are available with wide selection of materials. Product finishing– After fabrication of the component is complete, a product has to undergo the product finishing steps like sand blasting, brushing, polishing, powder coating, plating, etc. A millwright precision machining operates equipment on a development website or a producing plant. He additionally be|can be} responsible for reviewing blueprints, getting ready machine elements, fitting items into particular machines, and changing the defective ones. Moreover, it is also their accountability to pick out} the right instruments similar to drills, cutters, soldering irons, etc.

    YanıtlaSil

Yazıyla ilgili soru ve önerilerini bekliyorum
EmoticonEmoticon